Teun Donders

25 mei 2022
Teun Donders
Categorie: Factorium, MusicAllFactory, Theaterhuis

Teun Donders studeerde in 2020 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Hier ontving hij (samen met Jasper Stoop) de Top Naef prijs. Tijdens en na zijn opleiding heeft hij gewerkt als uitvoerend acteur. Voor de toneelschool volgde hij lessen bij Factorium waaronder bij Musical4U, No Guts No Glory en de talenttraject LOT.

Al in zijn tweede jaar van de toneelschool liep hij stage. Zijn eerste productie was onder de vleugels van Het Nationaal Theater 'Ondine', een spectaculair water sprookje in de koninklijke schouwburg te Den Haag. Later speelde hij hier ook 'Amadeus' een voorstelling over de wonderkind Amadeus Mozart.  

In zijn laatste jaar speelde Teun in de voorstellingen 'Wolven huilen niet alleen' en 'Don Caravaggio'. Beide voorstellingen onder de vleugels van Frascati. 'Don Caravaggio' werd geselecteerd voor de BNG-theaterprijs en was te zien op het theaterfestival in België. Teun is zelf ook makende/ speler en bracht  zijn solo 'Hendrik IV' ten tonele die hij zelf ontwikkelde bij Theater Bellevue.

Verder werkt Teun veel voor tv. Hij is te zien in programma's zoals: 'Flikken Maastricht', 'het Klokhuis', 'Welkom in de geschiedenis' en 'Oogappels'.  

Samen met Sarah Janneh en Jelle Ruijssenaars, vormt hij het creatieve team van de MusicAllFactory Junioren. Als docent zal hij samen met de cursisten toe werken naar een presentatie. Hij kijkt er erg naar uit om met al deze jong getalenteerde mensen te werken op de plek waar het voor hem ooit begon.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief