Simone Houben

11 januari 2022
Simone Houben
Categorie: Dancefactory, Factorium

Simone is al heel lang verweven met de dans in Tilburg. Als jong meisje keek ze al het moois af bij haar grote zussen die op ballet zaten. Eindelijk mocht zij zelf beginnen bij de Tilburgse Dans- en Muziekschool. Dat vond ze fantastisch, echt helemaal haar ding, daar kon ze haar passie en energie volledig in kwijt. Ze studeerde aan het Brabants Conservatorium voor docent  klassiek ballet, jazzdance, folklore en later Top HBO dansconsulente.

Elke les is anders en nieuw voor haar, gewoon omdat de leerlingen je inspireren met hun mimiek, fantasie of presentatie. Pareltjes waar zij iedere keer van mag genieten en die haar uitdagen om hen mee te nemen in de grote diversiteit van dans. Ze zegt altijd: “Een danser(es) kan alles”. En dat is ook zo, niets is onmogelijk. De wasmachinedans, waarbij je zelf de was bent, alles kan als je je fantasie durft te gebruiken. Dat gevoel stimuleert ze vol enthousiasme in al haar groepen.

De volwassen cursisten stimuleert zij met haar enthousiasme om zelf te genieten van de dans, of het nu klassiek, jazzdance, of dansmix is. Als de volwassenen daarna nog een stap zetten om zelf een choreografie te maken en dit te presenteren op het podium, dan gaat haar hart sneller kloppen.

Ieder jaar begeleidt zij cursisten op de Spotlights dag. Iedereen maakt een choreografie en presenteert het later op het podium. Kippenvel krijgt ze daarvan. "Zo prachtig om te zien wat leerlingen onderling verwezenlijken in één dag!"

Naast deze activiteiten is Simone te zien in workshops op scholen. Van musicals in groep 8 of sportdans in het voortgezet onderwijs tot een prentenboek in dans met de kleuters. 'Woeste Willem' is haar favoriet, maar ook 'Sjakie en de chocoladefabriek'. "Kinderen kunnen zich helemaal inleven in het verhaal en uiten hun emotie d.m.v. dans. Heel fijn om te zien wat dans met hen kan doen."

Dat het dansen met ouderen haar zo raakt is te zien in haar lessen met mensen met dementie. "Wat een rijkdom om dans te mogen delen met mensen die het zo nodig hebben." Vol blijdschap en dankbaarheid wordt dat ontvangen. 'Dansend door het leven.' Mooi toch?

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief