Simone Houben

18 december 2023
Simone Houben
Categorie: Danshuis, Factorium

Simone is al lang verweven met de dans in Tilburg. Als kleuter is ze zelf begonnen bij Els Mulders, verbonden aan de Tilburgse Dans- en Muziekschool, de voorloper van het huidige Factorium. Ze studeerde uiteindelijk aan het Brabants Conservatorium voor docent klassiek ballet, jazzdance, folklore en later Top hbo dansconsulente.

"Dansen verbindt, maakt je emotie wakker en geeft je energie. Met fantasie, inspirerende muziek en materialen laat ze de danseressen stralen in hun rol. Peuters en kleuters worden met een thema en een prentenboek uitgenodigd om te ontdekken en te voelen hoe je alles in dans kunt beleven en presenteren. Tieners en volwassenen worden bij Klassiek Ballet en Jazzdans gestimuleerd om te groeien in de techniek."

"In Dansfit wordt gewerkt met de ouder wordende danseressen die bewust kiezen voor een leven met beweging, dans en krachtoefeningen op de mat. Heel fijn en oh zo belangrijk om je lichaam soepel en sterk te houden. Daar weet ze alles van en geeft de mensen vol enthousiasme en energie wat ze nodig hebben. Nooit te oud om te dansen! Vol enthousiasme opbouwend naar beheersing, met uitdaging in presentatie, dynamiek en samenwerking."

Naast deze activiteiten is Simone te zien in workshops op scholen. Van musicals in groep 8 of sportdans in het voortgezet onderwijs tot een prentenboek in dans met de kleuters. "Kinderen kunnen zich helemaal inleven in het verhaal en uiten hun emotie door middel van dans. Heel fijn om te zien wat dans met hen kan doen."

Haar hartstocht en waardering voor de dans, het kind, de tiener en de volwassen dansliefhebber is onuitputtelijk. “Dansend door het leven”, dat is haar motto. Doe je mee?

BEKIJK HET COMPLETE DANSHUIS AANBOD

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief