Ryan Rademakers

9 december 2019
Ryan Rademakers
Categorie: Factorium, Urbanhouse

URBANHOUSE

Als Movement Artist is Ryan ongeveer 9 jaar bezig en als producer ongeveer 5 jaar. Hij heeft internationale en nationale theater producties gedanst, delen gechoreografeerd en voor sommige producties en scholen theater muziek gemaakt. Zoals bijvoorbeeld in Mind Ur Step, Respect, Fontys Dans Academy, Albeda Dans College, Ravin en Roc Dans.
Deze creaties waren vooral gericht op theater muziek en dans in een nieuwe vorm in het theater neerzetten.

Ook heeft hij in binnen en buitenland lessen verzorgt op verschillende scholen en diverse workshops gegeven in verschillende onderwerpen die over dans en movement gaan. Hiernaast organiseert hij samen met Jeroen een Conceptueel Dans evenement genaamd: Free Free. Waarvan 4 edities al hebben plaatsgevonden. 
Met de visie op deze activiteit organiseren ze 2x per week Open Jam sessies voor dansers in Tilburg onder andere samen met Factorium.

Ryan is meerdere malen jury voor dans battles geweest, ook heeft hij voor Talpa in TV shows gedanst, gedanst in videoclips van artiesten en gechoreografeerd voor videoclips voor onder andere Sama Blake. De laatste jaren is hij naast dans ook erg gefocust op muziek produceren en wil hij dit graag gaan combineren en naar een ander niveau brengen. Vanuit zijn opvoeding heeft hij veel meegekregen op gebied van meditatie en holistische vormen. Deze vormen komen allemaal samen in zijn creatieproces, ontwikkeling en hoe hij dat met anderen deelt.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief