Roché Apinsa

18 september 2020
Roché Apinsa
Categorie: Factorium, Urbanhouse

Roché Apinsa zit al 15 jaar in de Nederlandse en internationale dansscène. Met vele prijzen op zijn naam, zoals Juste Debout, Spin Off, SDK World Finals, Locking forever, The Dance, Finaliste Hip Opsession en het trainen en coachen van vele jongeren en kinderen heeft hij zijn strepen verdient als danser, choreograaf en trainer/coach.

Roché Apinsa begon zijn dans carrière bij niemand minder dan Nederlands en internationale inspiratiebron Eszteca Noya, Pierre Nelwan en Ee Samanya. Als tiener zat Roché onder hun vleugels. Zijn ogen werden door hen geopend voor de underground Hip Hop dans cultuur die toen des tijds in Europa leefde. Roché pikte het snel op en zat binnen een korte tijd in Eszteca zijn dans crew; The Funky Presidentz. Eszteca en de rest coachte Roché in zijn dans en alles wat daarbij kwam kijken. Hierdoor groeide hij binnen een korte tijd tot professional en leerde hoe het is om het docent- of coachschap te beheersen.

In 2010 was Roché een van de coaches en trainers van de dans groep Get Ready die de finale van Holland Got Talent behaalde dit deed hij tevens bij Moves Almere waar vele dans talenten vandaan komen. Roché heeft 2 jaar les gegeven op de Dansopleiding in Utrecht en geeft tegenwoordig les bij de urban dansopleiding Rijnijsel te Arnhem.

Naast het doceren heeft Roché altijd gewerkt als uitvoerend danser. Hij heeft samengewerkt met namen zoals Erik de Vroedt, Gregory Porter, Keet, Seun Latukolan, Gerald van Windt, Buddah Stretch etc. Roché Jureert daarnaast nationale en internationale dansbattles zoals Juste debout Junior Dance tour Barcelona, Street Dance Kemp Tsjechië, D-train campbell locking battle Japan, UDO Japan, Spin Off, Break a Leg Amsterdam. Roché is ook een van de founders van Ghetto Funk Collective; een collectief met dansers, Dj’s, producers en art designers.

Roché was onder andere te zien bij het programma Every Body Dance Now met de dansgroep Dutch Soul Supply. Met hen heeft Roché ook in veel shows gedanst op nationaal en internationaal niveau en hebben ze in verschillende theaters gestaan.

Roché is een grote inspiratiebron voor velen en niet alleen in de dans scène. Voor Roché is ‘leven’ het belangrijkste dat er is en het overdragen van positieve energie en oprechtheid. Hij hoopt ooit een plek te kunnen creëren waar vele kunstvormen worden uitgeoefend en eenieder zich daar fijn en thuis voelt. 

Roché is jurylid van de NextStep battle op 20 september! 

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief