Rob Haen

31 januari 2020
Rob Haen
Categorie: Factorium, Specialfactory

SPECIAL FACTORY

Rob is al jaren actief in het sociale domein van Tilburg. Hij was Vreemdelingenbegeleider, werkte op een 'bijzondere zorg' afdeling binnen P.I. Tilburg en werkte 10 jaar als coach en coördinator bij SMO Traverse en hij was betrokken bij diverse laagdrempelige herstel bevorderende projecten. Sinds 2018 werkt Rob voor Contourdetwern als centrum coördinator bij MFA het Zuiderkwartier in Tilburg.

Daarnaast is Rob initiatiefnemer en kwartiermaker van The Living Museum Tilburg www.thelivingmuseumtilburg.nl. Dit is een vrijplaats waar mensen met geleefde ervaring op het gebied van psychiatrie, verslaving of dakloosheid worden uitgenodigd om kunst te maken. Kunst kan mensen helpen in hun persoonlijk herstel.The Living Museum is een consumer-run proect, wat inhoud dat de kunstenaars zelf verantwoordelijkheid dragen voor het runnen van het museum.

Rob is een optimist en omdenker in hart en nieren. Hij legt de focus op de mogelijkheden en krachten van mensen, in plaats van de beperkingen en nodigt ze uit creatief te gaan denken, niet altijd de vaste paden blijven volgen maar juist kijken naar de specifieke behoefte en welke methode daarbij het beste aansluit.

Sinds eind 2019 is Rob ook steeds vaker als freelancer actief. Met zijn bedrijf ‘Haen’s Herstel Service’ adviseert en ondersteunt hij organisaties en gemeentes bij het opstellen en implementeren van herstelbevorderende activiteiten. Ook geeft hij workshops en trainingen aan groepen rondom samenwerking, problemen signaleren, bespreekbaar maken en een gedragsverandering te motiveren. Rob kan hierbij en beroep doen aan zijn ruime ervaring en voorbeelden uit de praktijk.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief