Rik Hirdes

4 oktober 2019
Rik Hirdes
Categorie: Factorium, Musicalfactory

MUSICAL4U GOIRLE

Rik Hirdes zingt en acteert al vanaf z’n 12de.  Vervolgens is hij aan de opleiding Artiest Tilburg begonnen waar hij de CVT-zanglessen bij Jeroen Manuhutu heeft gevolgd. Na het succesvol afronden van deze opleiding is hij verder gaan studeren aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten met de richting Muziektheater Klassiek.

In mei 2019 heeft Rik zijn bachelor gehaald met de afstudeervoorstelling Suburbia met muziek van Leonard Bernstein. Op Fontys heeft hij zanglessen gevolgd bij Harry Ruijl. Ook heeft Rik samengewerkt met Sinan Vural, Miranda van Kralingen, Wilma Bierens en Kathelijn van Dongen.

Er zijn verschillende producties waar Rik aan mee heeft gewerkt waaronder: Die Fledermaus, Carmina Burana, Petite Messe solennelle, twee short opera’s tijdens het Opera Forward Festival van DNO en de rol van Papageno in Die Zauberflöte.

Vanaf het tweede studiejaar is Rik actief bezig met (groeps)zanglessen te geven. Tijdens zijn educatieve minor heeft hij verschillende technieken van het lesgeven eigen gemaakt.

Op dit moment is Rik zich verder aan het verdiepen in het Musical repertoire en volgt hij lessen bij Edward Hoepelman en Ivar Costenoble. 

Vanaf september 2019 is Rik betrokken als zangdocent voor onze Musical4U in Goirle.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief