Reno van Rijsewijk

13 november 2020
Reno van Rijsewijk
Categorie: Actingfactory, Factorium

Reno van Rijsewijk begon ongeveer 8 jaar geleden met theaterlessen bij Factorium. Hij speelde bij Station 17 en volgde ook de LOT.

Bij de LOT maakte hij kennis met de verschillende facetten van het vak. Het voelde voor hem als een verrijking en een verdieping van iets waar hij al die tijd al heel veel plezier aan beleefde. Het was daarom niet voor niets dat hij na de middelbare school studeerde aan de opleiding docent theater in Arnhem. Na 2 jaar werd de drang om zélf op de vloer te staan erg groot. In 2016 werd hij aangenomen op de toneelacademie van Maastricht. In 2020 studeerde hij af.

Een rare tijd op het moment, voor iedereen, zo ook voor het theaterlandschap. En toch doet Reno een oproep aan de nieuwe theatergeneratie: "Wanneer je dit echt wil: ga ervoor. Je zult vele obstakels tegenkomen, maar zolang je ze met plezier aangaat, zoals ik dat bij Factorium deed en niet opgeeft, komt het goed!"

Inmiddels heeft Reno gespeeld bij diverse theatergezelschappen, zoals Bos theaterproducties en De toneelmakerij. Ook was hij te zien in de jeugdserie Spangas en komt er binnenkort een nieuwe NPO 3LAB film uit waarin hij ook een rol heeft. Reno geeft daarnaast les aan vooropleidingen en hij is bezig met een eigen spelmethode voor amateurspelers, die van hun hobby hun beroep willen maken.

Schermafbeelding-2020-11-13-om-11-51-15.png

Fotocredits: Raymond van Olphen en Jenneke Boeijink

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief