Reinier de Rooij

22 november 2022
Reinier de Rooij
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Reinier de Rooij is 17 jaar en komt uit Waalwijk. Omdat hij graag een hbo muziekopleiding wil gaan volgen, en zich daar goed op voor wil bereiden, ging hij zoeken naar een geschikte vooropleiding. Zo kwam hij bij de RAAC terecht. 

"Ik heb al met bandjes opgetreden en als solo act opgetreden. Ook heb ik in de studio een nummer opgenomen. Mijn favoriete ervaring is het ‘Open Podium' op het Willem van Oranje College waar ik op school zat. Ik heb daar solo acts gedaan en in begeleidingsbands gespeeld.

Ik volg de discipline drums, dat is mijn hoofdinstrument waarvoor ik een opleiding wil gaan volgen. Daarnaast speel ik ook nog gitaar en produceer ik muziek.

Mijn voorkeur ligt bij rock muziek, in het bijzonder punk- en hardrock. Ik speel dan ook het liefst deze stijl muziek, maar daarnaast speel ik ook graag funk en soul nummers.

Omdat ik al jaren droom om een muziekopleiding drums te gaan volgen, hoop ik over één jaar student te zijn op de Rockacademie. Over vijf jaar hoop ik afgestudeerd te zijn en aan het werk te zijn in de popsector. Het liefst als drummer in een band waarmee ik optreed en eigen nummers schrijf."

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief