Pien van Gerven

11 juli 2023
Pien van Gerven
Categorie: Factorium, MusicAllFactory

Pien van Gerven is geboren en getogen in Nijmegen. Op haar 17e start ze zelf met lessen op de MusicAllFactory van het Factorium.

Na het behalen van het gymnasiumdiploma ging ze naar de vooropleiding van het Fontys Conservatorium in Tilburg, richting muziektheater. Tijdens deze vooropleiding studeert ze ook pedagogische wetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Na een jaar kiest ze voor het conservatorium, waar ze in juni 2012 met een 9,5 afstudeert met haar eigen voorstelling ‘Masterclass’, over het leven van Maria Callas. In juli 2014 voltooit Pien de masterstudie Muziektheater aan het Fontys Conservatorium.

Pien is werkzaam als zangdocent en werkte tien jaar op de Babette Labeij Music Academy waar zij ervaring opdeed als zangcoach bij o.a. The Voice Kids, New Musicalstar en Popster. Ze doceerde zang aan de Dutch Academy of Performing Arts. 

Pien was te zien in The Sound of Music van Joop van de Ende, in Grand Hotel van het M-lab, in ‘Carmen’ van Opera Zuid en in Vamos van Rick Engelkes Theaterproducties. Ze was op televisie te zien met een gastrol in Goede Tijden Slechte Tijden en als soliste in het televisieprogramma Una
Voce Particolare. 

Momenteel woont en werkt Pien in Amsterdam waar ze privélessen zang geeft en als zangcoach betrokken is bij de producties van Musical 2.0.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief