Oliver Pesch

12 april 2021
Oliver Pesch
Categorie: Classicfactory, Factorium

Oliver Pesch (1997) is een singer/songwriter uit Rotterdam oorspronkelijk. Sinds 2011 al actief op verschillende podia, brengt Oliver zowel de oude als de moderne west-coast sound van Amerika naar Nederland.

Op het moment werkt hij aan zijn debuut album die in 2022 uitkomt. Een album met als thematiek ieders nostalgisch vermogen en leren het verleden te omarmen. Hij is misschien nog jong, maar weet doormiddel van frisse, uitgedachte songs een uiterst volwassen en divers palet aan muziekstijlen ten gehore te brengen.

Van Jackson Browne en James Taylor tot aan nieuwere namen zoals Cass McCombs, Madison Cunningham en Blake Mills. Hij weet zich een geheel eigen plek te bemachtigen tussen de traditionele songwriters van toen én nu.

Als jong talent heeft hij zich een startblok gevormd door veel poppodia en festivals te betreden. Nu is hij klaar om de wereld zijn meest persoonlijke verhalen te vertellen.

Op 21 april is Oliver Pesch te zien tijdens het concert 'Higher Ground' bij de Factorium Talent Sessions. Dit concert is gratis te bekijken via ons online stream kanaal.  

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief