Odette Kolen-van de Korput

11 januari 2022
Odette Kolen-van de Korput
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Odette werkt bij Factorium sinds 1996 als docente dwarsfluit en traverso. Zij studeerde dwarsfluit aan het Brabants Conservatorium en behaalde tevens diverse (muziek-) specialisaties als docente Muziek op Schoot, Muziek in het primair onderwijs, Coaching.

Naast het lesgeven op dwarsfluit en traverso bij Factorium verzorgt zij de lessen 'Blaas erop Los', een samenwerkingsproject met het basisonderwijs, harmonie en Factorium.

Odette heeft daarnaast een eigen lespraktijk in Goirle, Flonder Muziek, en geeft methodieklessen aan dwarsfluitstudenten bij de AMPA (Conservatorium Fontys).

Odette: “Mijn eerste kennismaking was als kleuter toen de juf speelde op haar fluit. Wat vond ik dat geluid mooi! Op mijn tiende wist ik het zeker: Ik wil “dwarsfluitjuf” worden. Tot op de dag van vandaag heb ik daar nog geen moment spijt van gehad! Het is echt een passie van me. Kijken naar wat een leerling nodig heeft om muzikaal vooruit te kunnen én muziek toegankelijk maken, vind ik enorm boeiend.

Ik werk zowel met beginners als gevorderden en mensen met een beperking. De aansluiting maken met de leerling vind ik daarbij heel erg belangrijk, zodat de lessen en ontwikkeling passen bij de leerling. Mijn motto is dan ook: Muziek voor iedereen!"

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief