Monique van Dinther

6 juli 2020
Monique van Dinther
Categorie: Classicfactory, Factorium

Onder de naam ‘Fairo’ is Monique van Dinther actief als muzikant, songwriter, docent en coach. De naam Fairo komt van het songwriting duo Fairocious waar ze deel van uit heeft gemaakt. Daarnaast heeft Monique nog in tal van andere bands gespeeld, veelal op toetsen of basgitaar.

Al op zeer jonge leeftijd werd Monique geïnspireerd door bands die te zien waren in het tv-programma ‘Toppop’. De toetsenisten met de vele (analoge) synthesizers om zich heen trokken haar aandacht. Dit wilde zij ook! Toen ze de mogelijkheid kreeg om een instrument te leren spelen op de basisschool greep ze deze kans met beide handen aan, ondanks dat dit de blokfluit was en niet de synthesizer. Later is ze op keyboardles gegaan en hoe verder ze kwam, des te leuker het werd. Haar docenten hebben een belangrijke rol gespeeld in deze ontwikkeling.

Haar ouders wilden dat ze eerst een ‘vak’ zou gaan leren voordat ze met een muziekopleiding zou starten dus heeft ze na de MAVO eerst de opleiding MBO-Economie gedaan. Na een jaar voltijdse vooropleiding met als hoofdvak Elektronische toetsen op het Brabants Conservatorium heeft Monique besloten een tussenjaar te nemen waarna de Rockacademie in zicht kwam. In 2003 is Monique daar afgestudeerd als songwriter met toetsen als hoofdinstrument. Naast haar eigen muzikale projecten en het lesgeven voor diverse opdrachtgevers, heeft ze uiteenlopende werkzaamheden verricht bij o.a. Rockacademie.

Monique is in 2008 begonnen bij Factorium met het coachen van mensen die naar de Rockacademie toe wilden. Tegenwoordig geeft ze er met name bandcoaching en keyboardlessen en werkt ze binnen die disciplines ook voor bureau Onderwijs van Factorium.

Monique is continue bezig zichzelf te ontwikkelen op allerlei instrumenten om zo nog beter te kunnen coachen en er nog meer plezier uit te halen. In haar lessen staat de cursist/leerling centraal. Samen bepalen ze de leerdoelen aan de hand van de motivatie van de cursist/leerling. Vervolgens gaan ze op zijn/haar tempo daarmee aan de slag.

De muzieksmaak van Monique is uiteenlopend met een voorkeur voor jaren '80 muziek en het pure van de singer/songwriter.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief