Moniek Boersma

25 mei 2021
Moniek Boersma
Categorie: Factorium, Musicalfactory

Moniek Boersma is inmiddels al lang en breed afgestuurd, maar denkt nog met veel plezier terug aan haar tijd in Tilburg.

Ze zingt en danst al van jongs af aan, maar koos ervoor om eerst een studie Docent Muziek in Utrecht te doen. Toen ze die had afgerond, merkte ze dat ze toch behoefte had om haar podiumkunsten verder te ontwikkelen en zo kwam ze in 2008 terecht bij de MusicAllFactory (MAF). Ze deed auditie en mocht beginnen in het tweede jaar. Dit beviel zo goed, dat ze vervolgens ook auditie deed voor het derde jaar. Tijdens dat jaar leerde ze kennis maken met Edward Hoepelman. Hij vroeg haar of ze misschien niet voltijd Muziektheater wilde studeren aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Na wat wikken en wegen besloot ze auditie te doen en werd aangenomen voor het derde jaar! Dit was nooit gelukt als ze de MAF niet eerst 2 jaar had gedaan. Daar zijn een aantal belangrijke dingen op hun plek gevallen die absoluut nodig waren om de voltijd studie te kunnen doen. 

Haar leukste herinneringen op de MAF zijn toch wel de eindvoorstellingen. Ze heeft meegedaan aan ‘Briljant & Blond’ en ‘Parade en Wizz’. Stuk voor stuk leerzame en mooie producties. Maar wat haar ook is bijgebleven, zijn de gedreven en bekwame docenten die haar passie voor het vak nog meer tot uiting brachten.

Inmiddels heeft ze in heel wat mooie producties mogen staan. Ze begon in 2012 met 'Aspects of Love' van Stage Entertainment, maar daarna verhuisde ze al snel naar Frankrijk om daar onder andere 'Magda' in 'Le Bal des Vampires' en 'Molly Jensen' in 'Ghost Le Musical' te spelen, beide producties van Stage Entertainment France en ook is ze vaak op tournee met 'Romeo & Juliette' in de rol van 'Lady Capulet'. Daarnaast heeft ze ook nog als zangeres/danseres in Disneyland Parijs gestaan en in Le Royal Palace, een van de grootste cabarets van Frankrijk. 

Moniek is ontzettend dankbaar voor haar tijd op de MAF en Fontys, want zonder die jaren was ze nooit gekomen waar ze nu is!

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief