Meta de Zeeuw

18 december 2023
Meta de Zeeuw
Categorie: Factorium, Specialfactory

Meta de Zeeuw studeerde in 1989 af als docent dansexpressie en internationale dans aan de Dansacademie Brabant (nu Fontys Academy of the Arts).

Zij werkte als danseres, dansmaker en dansdocent in het basis- en voortgezet onderwijs en bij diverse dansgezelschappen (waaronder Introdans en Stichting Springveer), balletscholen en centra voor de kunsten.

Sinds 2002 is zij verbonden aan Factorium Cultuurmakers. Tot 2019 als consulent bij Bureau Onderwijs, als coördinator van Factorium Danshuis en als docent bij de Dansmakerij (destijds een werkplaats voor jonge dansleerlingen om samen een presentatie te maken). Vanaf 2019 werkt ze bij Factorium Special Factory, als dansdocent en organisator van dans- en andere kunstbelevenissen voor speciale doelgroepen, in het bijzonder kwetsbare ouderen.

Meta's wens is nog steeds iedereen van 3 tot en met 100 jaar (met en zonder fysieke of mentale beperking) kennis te laten maken met dans- en improvisatie via workshops, projecten en presentaties, omdat je door te dansen je lichaam en brein in beweging houdt. Daarnaast uiteraard ook omdat samen plezier maken en iets leren bijdraagt aan ieders mentale-, sociale- en emotionele welzijn

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief