Merle Corsius

2 november 2022
Merle Corsius
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Merle Corsius is 18 jaar en woonachtig in zowel Leende als Maastricht, waar ze aan de kunstacademie studeert. Ze is bij de RAAC terechtgekomen nadat ze op zoek was gegaan naar muzieklessen. 

"Ik wilde graag mijn muzikale horizon verbreden omdat ik op de middelbare school beeldende kunst als keuzevak heb gehad. Ik studeer op dit moment aan de kunstacademie in Maastricht, maar merkte al vlug dat ik de verkeerde studiekeuze had gemaakt. Ik wilde graag switchen naar muziek maar realiseerde me dat ik te weinig ervaring had door gebrek aan muziekeducatie. Na wat googelen kwam ik de RAAC tegen en zonder al te veel na te denken heb ik me toen direct (drie dagen voor de audities) ingeschreven!

Op veel theorie na, heb ik gelukkig wel al wat ervaring in de muziekwereld. Zo doe ik naast zingen en de kunstacademie aan musical en heb ik in het verleden op een super leuke middelbare school gezeten waar veel met muziek gedaan werd. Denk aan liedjesfestivals met een groot schoolorkest, grote schoolmusicals en een schoolband. Daarnaast heb ik zelf een tijdje in een eigen bandje gespeeld! Mijn favoriete ervaringen zijn denk ik toch wel van het afgelopen jaar, waarbij ik het genoegen had om drie avonden met groot orkest het lied “Proud Mary” te zingen, of de musical “The Addams family” waarbij ik in de huid van Morticia Addams mocht kruipen.

Zoals je misschien al wel doorhad is mijn discipline zang. Ik doe niets liever dan dat en geniet er ook met volle teugen van. Qua muziekstijl ben ik heel breed georiënteerd. Zo kan ik met liefde en plezier meeblèren met pophits van Olivia Rodrigo of Harry styles, helemaal los gaan op Arctic Monkeys, jammen met de jazz of blues muziek die mijn vader graag speelt met zijn bands of de complete soundtrack van 'Grease' op de karaokeavond zingen. Zelf schrijven doe ik alleen bijna niet. Helaas! Ik zou het wel graag meer doen.

Over één jaar hoop ik dat ik nog veel meer bezig ben met muziek dan ik nu ben. Ik hoop dat ik mijn studiekeuze duidelijk heb en dat ik weet wat ik wil. Meteen het eerste jaar aangenomen worden bij de Rockacademie is niet waar ik naar streef. Ik wil vooral graag mezelf ontwikkelen en verder komen in de muziekwereld. Het heeft allemaal geen haast!

Waar ik mezelf over vijf jaar zie? Geen idee. Als ik dan nog maar leef denk ik maar. Ik ben vooral aan het kijken naar wat de toekomst me op dit moment biedt. Wat daarna komt zie ik dan wel weer!"

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief