Marieke Habraken-Meijers

21 juni 2022
Marieke Habraken-Meijers
Categorie: Factorium, Onderwijs

FACTORIUM ONDERWIJS

1+1=3
JIJ weet veel…
IK weet veel…
Samen weten we NOG veel meer…
De creativiteit en nieuwe oplossingen zitten TUSSEN ons in!

“Laten we samen de wereld een stukje mooier achterlaten dan we hem aantroffen!”

Dat is het levensmotto van Marieke Habraken- Meijers (1979) werkzaam bij Factorium Onderwijs. Dit geeft ze het liefst vorm via co-creatie, verbinding  en educatie.
Marieke zong eerder dan ze kon praten en genoot haar eerste sleutelmoment in het theater als Toverfeetje Tierelier al in de kleuterklas.
Na 20 jaar werken in het basisonderwijs als leerkracht, Intern Cultuur Coördinator (één van de eersten in Nederland 2005), vakspecialist dramatische vorming, kartrekker van onderwijsvernieuwingen en schoolleider was een (voor haar) logische vervolgstap het werken in het culturele veld met onderwijs als speerpunt.

Vanaf februari 2019 werkt Marieke met veel plezier als consulent bij Factorium Onderwijs. Hier is ze samen met Team Onderwijs een ‘linking pin’ tussen vraag en aanbod in de rijke culturele wereld van Tilburg en omgeving.  Door haar jarenlange ervaring in zowel onderwijs als in de culturele wereld weet ze verassende verbindingen te leggen.

Als theatermaker en trainer (Curieus) werkt ze het liefst projectmatig in co-creatie met andere (kunst)disciplines op (bijzondere) locaties. Haar rol is dan vaak die van regisseur/ productieleider/ kartrekker. De projecten hebben vrijwel altijd een maatschappelijk thema. Naast haar leven bij Factorium is ze moeder van 2 ondernemende bandieten en vrouw van een zingende meesterschilder. Ze is mede behoeder van AnnAtopiA (een Artist in Residence (AIR) in Baarle- Nassau) en ze verspreidt wilde bloemen via haar voedselbank voor bijen ‘Bee Joyful’.

“Laten we onze krachten bundelen om vanuit passie en talent het leven voor de kunstenaars, de kinderen en jongeren in de stad naar een hoger plan te brengen! Ik ontmoet je graag, onder het genot van een Prinsheerlijke cappucino.”
#IloveTilburg #StadvanMakers #Factorium #Curieus #AnnAtopiA #Pollinators

Foto: Marleen Sahetapy Fotografie

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief