Marc Heuvelmans

9 maart 2023
Marc Heuvelmans
Categorie: Factorium

Marc Heuvelmans is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Factorium. Hij is actief in de culturele sector en Factorium heeft zijn bijzondere interesse. Vanaf 1 januari 2023 is hij de opvolger van Ans Buys en zet hij haar lijn van toezicht en advies voort.

“Van beroep ben ik al 32 jaar advocaat en bekommer ik me om de zorgen van andere mensen. Dat geeft mij goede energie, maar tegelijk de behoefte om ook iets anders te doen wat daar niets mee te maken heeft. Ik ben een liefhebber van zang, dans en theater maar ook van musea. Daarnaast ben ik geboren en getogen Tilburger dus ik woon, leef en werk met plezier in deze stad. Vanzelfsprekend dat je dan ook iets terug doet voor diezelfde stad als de kans voorbijkomt.”

In zijn vrije tijd is Marc daarnaast actief als klusser. “Ik heb net een nieuw huis, dus ik kan me volledig uitleven, zowel binnen als buiten. Dat geldt ook voor mijn drie kinderen, waar ik regelmatig help.”

“In het verleden ben ik van veel besturen voorzitter geweest. Ik heb ontdekt dat toezicht houden mij ook goed past, je rol is dan nét even anders. Het is belangrijk de balans te vinden tussen voldoende afstand van de bestuurder en tegelijk die bestuurder met raad en daad terzijde staan. Ik ben voorzitter van de Raad van Toezicht van Opera Zuid en van Theater De Nieuwe Vorst ben ik dat twee jaar geweest. Daar is mijn interesse voor toezicht in de culturele sector ontstaan. Bij Factorium hebben we een goede Raad van Toezicht, met gekwalificeerde mensen, ieder met een eigen inbreng en expertise.”

“Ik heb ontzettend veel zin om met de Raad van Toezicht de komende jaren te helpen Factorium verder te brengen in het uitdagende landschap dat cultuur heet”.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief