Manon van Riel

17 december 2021
Manon van Riel
Categorie: Danshuis, Factorium

Manon is danseres, docent, choreograaf en podcastmaker met een rijke betrokkenheid bij Factorium Cultuurmakers.

Op dit moment schittert ze op het podium van "Grease de Musical", en haar reis met deze productie leidt haar tot eind oktober langs podia door het hele land. Voorheen deelde ze haar expertise als dansdocent en choreograaf met de MusicAllFactory (MAF), waar ze zich inzette voor junioren, jongeren en volwassenen. Ze had eveneens een stempel gedrukt op de Danshuis-afdeling en de onderwijssector van Factorium.

Op haar 18e ondekte Manon haar passie voor dans en doorzettingsvermogen bracht haar anderhalf jaar later naar de Academie voor Danseducatie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Hier kwam haar droom tot volle bloei. Met een grote affiniteit voor musicals koesterde Manon de ambitie om zowel als docent als performer in dit genre te schitteren. Haar enthousiasme kende geen grenzen toen ze tijdens haar derde jaar de kans kreeg om stage te lopen bij Veronique van Iersel, bij de MAF Jongeren en Junioren. Ze ontdekte haar plek binnen deze warme artistieke familie en het volgende jaar gaf ze les aan MAF Volwassenen, Jongeren en Junioren. Ook doceerde ze jazzlessen op de dependance van Factorium in Oisterwijk.

Halverwege haar vierde jaar aan de Academie voor Danseducatie kreeg Manon een onweerstaanbare kans aangeboden. Ze werd gecast voor "Grease de Musical". Manon verruilde haar thuisbasis Tilburg voor het bruisende Amsterdam en stapte met vastberadenheid in dit groots avontuur. Tot en met oktober 2023 blijft ze stralen op het toneel in "Grease de Musical". Haar band met Factorium bleef altijd sterk, en zelfs tot op de dag van vandaag beheert ze de sociale media van de danshuis afdeling.

De ervaring die Manon opdoet als actieve performer verrijkt haar rol als docent, en ze blijft voortdurend groeien. Haar toekomstvisie omvat het naadloos combineren van haar werk als performer en docent. Haar voldoening haalt ze uit het begeleiden van leerlingen die hun weg willen vinden in het professionele werkveld. Ze beschouwt het als iets prachtigs om leerlingen te ondersteunen bij het bereiken van hun doelen, en hecht waarde aan een veilige omgeving waarin iedereen kan gedijen en zijn of haar eigen kracht kan ontdekken.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief