Lisa Kavsek

22 maart 2021
Lisa Kavsek
Categorie: Musicalfactory

Van een talentenjacht op de camping toen ze zeven was, naar de vooropleiding muziektheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Een grote sprong? Zeker. Maar Lisa was niet bang om te springen en maakt haar dromen waar.

Als ze een dag niet gezongen heeft, is ze waarschijnlijk ziek. Zingen is onderdeel van haar routine. Toen de small-town-girl terug naar Nederland verhuisde, ging zij zich dan ook direct oriënteren op gerelateerde studies en zo kwam ze uit bij muziektheater. Na de enthousiaste verhalen van een vriendin over de MusicAllFactory (MAF), besloot Lisa zelf te auditeren en dat bleek een van de beste keuzes van haar leven te zijn geweest tot nu toe.

De MAF is de eerste plek waar ze zich écht heeft gericht op zang, dans én spel. Het mooie docenten team gaf haar, naast veel kennis, ook zelfvertrouwen en liet haar inzien wat ze allemaal in huis had. Ze vormde een hechte groep met al haar medeleerlingen en dat maakte de MAF voor haar niet zomaar een school, maar ook een veilige plek waar iedereen zichzelf is en er ruimte is om jezelf te ontwikkelen. Haar favoriete momenten zijn toch wel de spontante zangpartijen in de gangen tussen de lessen door. Deze werden vaak zelfs in de klas voortgezet, begeleid door leraren op piano en mondden zo uit in volledig meerstemmige stukken.

De overgang naar Fontys was heel fijn omdat ze al goed voorbereid was door haar jaar op de MAF en het materiaal vrijwel naadloos op elkaar aansloot. Ze hoopt een topauditie neer te zetten aankomend jaar en dan verder te studeren aan de vakopleiding. Het is hard werken, maar dat doet ze zonder twijfels, want haar gevoel zegt haar dat ze precies op de plek zit waar ze hoort te zijn.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief