Laura van Sonsbeek

2 april 2021
Laura van Sonsbeek
Categorie: Dancefactory, Factorium

Op de functie Teamleider Dans is benoemd: Laura van Sonsbeek. 

Laura volgde Fontys Academie voor Danseducatie en studeerde af in 2014. Ze werkte (en werkt) voor diverse Centra voor Kunsten zoals: Kunstkwartier Helmond en Kumulus in Maastricht (Senior Dans). Maar ook in het onderwijs (PO en VO). Daarnaast werkt ze als creatief producent voor Particles, het moderne dansgezelschap van Nishant Bhola in Roosendaal en als docent hiphop, performerschap en didactiek bij Fontys Academie voor Danseducatie. Iets langer geleden ontwikkelde ze diverse hiphop docent bijscholingen en gaf ze les op de MBO Dansopleiding in Sittard. 

Ze werkt graag in het sociale domein, in het bijzonder met mensen die afstand voelen tot de maatschappij. Zo ervaart ze gesprekken met deze doelgroep als leerzaam en vindt ze het fijn om samen met hen te kijken naar welke soort activiteiten bij kunnen dragen aan hun ontwikkeling. Dit met als doel om samen via creativiteit de levenskwaliteit te verbeteren. Daarnaast creëert ze graag duurzaam dansonderwijs waarbij zowel kinderen, jongeren, volwassenen als ouderen met elkaar in verbinding kunnen komen en energie kunnen krijgen van diverse dansante activiteiten. Samen met deelnemers, leerlingen, collegae iets moois maken en leren van elkaar, is haar ultieme goal.

Laura: "Ik ga stralen als het lukt om andere mensen in hun kracht te zetten. Dat gaat gepaard met focus op het behalen van kwaliteit. Open een eerlijk communiceren is daarbij voor mij van onschatbare waarde en belangrijk om samen te kunnen groeien."

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief