Kelly van den Boogaard

29 april 2022
Kelly van den Boogaard
Foto: Isabeau Bosscher
Categorie: Factorium, MusicAllFactory

Tien jaar geleden volgde zangeres en actrice Kelly van den Boogaard de MAF Volwassenen bij Factorium Cultuurmakers. Hoe kijkt ze erop terug?

Welk jaar heb je de MAF gevolgd?

Ik heb het tweede leerjaar van de MAF Volwassenen gedaan in 2011/2012.

Hoe ben je bij de MAF terechtgekomen?

Ik had studeren aan Fontys in het vizier en wilde daar graag een vooropleiding voor volgen. Via docenten en kennissen kwam ik met de MusicAllFactory in aanraking en heb ik auditie gedaan!

Wanneer ben je begonnen met zingen/dansen/acteren en wanneer/hoe kwam je erachter dat je daar meer werk van wilde maken?

Ik ben tijdens mijn middelbare schooltijd ontzettend geïnspireerd geraakt door mijn muziekdocenten. Ik wilde van mijn hobby mijn werk maken! De school was erg cultureel ingesteld. Zo produceerden zij jaarlijks een prachtig Songfestival-achtig concert met een 60-koppig schoolorkest (ongelofelijk!) en elke twee jaar een uitgebreide musicalproductie met alles erop en eraan. Hier zette ik mijn eerste stapjes op het podium en dat voelde zo goed! Na mijn eerste rol gespeeld te hebben in de schoolmusical wist ik het: ik wil het theater in, daar wil ik zijn!

Hoe heb je de MAF ervaren?

Als een hele fijne, veilige omgeving waar ik 'mezelf' een beetje kon uitvinden. Waar ik handvatten en ervaringen kreeg, over hoe het is om een musical opleiding te doen en er zo serieus mee bezig te zijn. De docenten hebben me ontzettend geholpen met het richting geven aan mijn pad, hoe een goede auditie te doen en me klaar te stomen voor een vak-opleiding. Dat was reuze waardevol!

Welk moment op de MAF is je het meest bijgebleven?

Eigenlijk zijn dat er een paar. Het tweedejaars solo-concertje, waarvoor we ook een Masterclass van Edward Hoepelman kregen, dat vond ik toen zo spannend! En het repetitieproces tot aan de uitvoeringen van de uitvoorstelling, daar heb ik heel erg van genoten. 

Doe je nu nog iets met muziek- of musicaltheater en zo ja, wat?

Jazeker! Uiteindelijk ben ik afgestudeerd van de Bachelor Musicaltheater én Master Muziektheater, heb ik in musicalproducties als ‘Soldaat van Oranje’, ‘The Addams Family” en 'Hello, Dolly!’ gespeeld en daarnaast heb ik een eigen zangschool in de buurt van Nijmegen. Daar geef ik voornamelijk les aan leerlingen van de MAF, hoe leuk! Is het cirkeltje weer rond ;-)

 

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief