Katrien Verheijden

24 juni 2021
Katrien Verheijden
Categorie: Factorium, Musicalfactory

Katrien Verheijden heeft van 1996 tot 1999 de toen nog 3-jarige opleiding aan de Maf Volwassenen Tilburg gevolgd. Ze kwam er terecht via haar toenmalige zangdocent Harry Ruijl en natuurlijk de audities.

Ze was als kind altijd al bezig met klassiek ballet, danste ook op spitsen… dans was haar grote passie. Ook muziek speelde toen al een rol. Ze zong in het kinderkoor in de kerk, later in een jongerenkoor en volgde piano- en later gitaarlessen. In de middelbareschooltijd kwam daar natuurlijk een band bij en elektrisch gitaar en veel (toen nog backing) vocals. Maar professioneel daarmee bezig zijn, dat kwam pas veel later. Want een beroep in de kunsten, dat paste echt niet bij haar thuis. Dus koos ze voor een combinatie van muziek en gezondheidszorg en ging muziektherapie studeren in Amersfoort. Na haar afstuderen vond ze al snel een baan in de psychiatrie. Naast haar werk ging ze danslessen volgen bij Agaath Verspeten en deed ook op de muziekschool een bandcoaching bij Laetitia van Krieken… haar eerste stapje in solozang. Individuele zanglessen ging ze volgen bij Harry Ruijl en na een aantal jaren ook bij Edward Hoepelman. 

In het tweede jaar van de MAF kregen ze auditie training en tijdens die lessen werd voor haar duidelijk dat ze er echt verder mee wilde. Dat was heel spannend want ze had al een ander vak, een vaste baan en een eigen huis. Stap voor stap heeft ze toen het roer omgegooid. De docenten op de MAF waren hierbij een onmisbare steun en inspiratie.

De MAF was voor haar een heerlijke plek, waar ze zichzelf ontzettend thuis voelde. Ze werd gezien en uitgedaagd. Een bruisende, inspirerende plek om haar passies verder te ontwikkelen. Ze leefde de hele week naar de vrijdag toe. 

Het moment dat haar het meeste is bijgebleven, is de proefauditie in haar tweede jaar op de MAF, waarbij ze in al haar vezels voelde dat dit het vak was waar ze verder in wilde. Verder zijn er nog ontelbaar veel onvergetelijke momenten, doorbraken in zang- en dramalessen, de werkweekenden, momenten van de eindvoorstellingen (toen nog in de Schouwburg van Tilburg!!) waar ze Evita en Dorothy uit de Wiz mocht spelen.

Verheijden is uiteindelijk volledig gestopt met werken in de psychiatrie en sinds 2002 is ze fulltime als zangeres en zangdocente werkzaam. Ze heeft verder gestudeerd op het conservatorium in Tilburg en is daar ook sinds 2002 als zangdocente verbonden. Sinds de geboorte van haar dochter in 2007 is het accent in haar werk steeds meer op het lesgeven komen te liggen. Maar ze kan het zingen niet laten, ze treed nog steeds af en toe op en in 2018 heeft ze nog een album uitgebracht met repertoire van de Amerikaanse singer-songwriter Janis Ian en Nederlandse vertalingen. 

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief