Jolijn Henneman

25 mei 2022
Jolijn Henneman
Categorie: Factorium, MusicAllFactory

Jolijn Henneman is in 2014 afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Muziektheater. Als tiener heeft ze 3 jaar bij MusicAllFactory (MAF)-jongeren gezeten, en aansluitend 1 jaar bij de MAF- volwassenen, wat ze combineerde met de vooropleiding Muziektheater op het Conservatorium.

Sindsdien is ze werkzaam als actrice en zangeres in het theater (MAMMA MIA, Showponies), maar ook voor televisie en film (Nieuwe Tijden, De Slet van 6VWO, Misfit).

Jolijn komt uit Berkel-Enschot en het Willem II College was haar middelbare school, waar ze de op de muzische afdeling zat. In groep 8 was ze begonnen met toneellessen bij De Nieuwe Vorst, maar op de middelbare school kwam ze snel in aanraking met de MusicAllFactory jongeren, een populaire vooropleiding bij meerdere schoolgenoten. De MAF voelde al meteen erg professioneel. Kinderen kwamen uit het hele land naar deze vooropleiding toe dus het niveau lag hoog. Als tiener vond ze het nog erg spannend om voor een groep te zingen, en dit was verplicht bij de MAF. Hierdoor kwam ze snel over haar angsten heen en heeft ze vocaal veel geleerd. Daarnaast was het enorm gezellig onderling en spreekt ze oud-MAFfers nog regelmatig!

Haar meest bijzondere tijd op de MAF was tijdens het maken en spelen van de eindvoorstelling ‘A Musicall Meeting’. Dit was een samenwerkingsproject van de MAF met Festival Mundial. Samen met een band uit Zuid-Afrika, een drumgroep uit Brazilië en een dansgroep uit India maakten we 1 voorstelling. Heel leerzaam om al die culturen samen te voegen tot een muzikaal geheel.

In het najaar is Jolijn te zien in de muziektheater-voorstelling ‘Gevaarlijke Namen’, en op dit moment is ze een van de finalisten van het televisie-programma ‘Op Zoek Naar Maria’.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief