Iris Spies

29 oktober 2019
Iris Spies
Categorie: Factorium, Musicalfactory

MAF

MAF alumni volgt momenteel de vooropleiding Muziektheater bij Fhk. 

Mijn naam is Iris Spies, 17 jaar. Ik ben bij de MAF terecht gekomen via een informatieavond bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Hier werd mij aangeraden om auditie te gaan doen bij de MAF Jongeren i.v.m. mijn leeftijd. Het is dé plek om sterk verder te groeien voor jongeren (14 t/m 18 jaar) en je voor te bereiden op de verdere stappen in muziek- en musicaltheater. Voor mij was afgelopen seizoen dus alweer het tweede jaar dat ik deel mocht uitmaken van de MusicAllFactory Jongeren! En het is meer dan dat ik had durven dromen.

In mijn eerste jaar bij de MAF volgde ik de opleiding en nam ik deel aan specialisatie dans in combinatie met 5 HAVO. Tijdens mijn tweede jaar bij de MAF mocht ik genieten van de opleiding met een triple threat (3 specialisaties) in combinatie met een tussenjaar. Ik ben door de MAF enorm gegroeid in alle 3 de disciplines, maar ook persoonlijk.
Mij is de tijd gegeven om mezelf te ontdekken en ze gaven de nodige duwtjes in de rug. Hierdoor ben ik de persoon geworden die ik nu ben en kan ik niet wachten om verder te groeien en te blijven doen waar ik van houd, want laten we eerlijk zijn… voor de rest van je leven doen waar je van houdt is het ultieme doel.

MAF is een kans om samen te werken met mensen die dezelfde passie delen, lessen krijgen van de leukste, (nodig) strenge, gezellige en beste (gast)docenten die je maar kan wensen, de Nederlandse Musical Dagen, een prachtig podium om jezelf te laten zien, maar het belangrijkst: Vrienden voor het leven. De MAF is niets minder dan alles voor mij. Ik heb hier geleerd dat je altijd je eigen weg moet blijven volgen en moet blijven uitspreken waar jij in gelooft. Je ontwikkelt jezelf door jezelf er simpelweg te laten zijn.

Heb vertrouwen, de sleutel tot dit vak.
Gewoon lekker fouten maken en vallen, zolang je altijd maar weer sterker opstaat en er achteraf om kunnen lachen (of soms een keer heel hard huilen, dat mag ook).

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief