Hanneke Gudden

28 oktober 2019
Hanneke Gudden
Categorie: Factorium, Popfactory

MUZIEK

Zangeres, zangdocente en songwriter.

Haar start maakt ze bij de MusicAllFactory jongeren aan het Factorium, waar ze 3 jaar lessen volgt in zang, dans en acteren. Met die basis op zak wordt ze aangenomen op de vooropleiding Muziektheater aan het conservatorium te Tilburg, die ze combineert met de MusicAllFactory volwassenen. 

Dit resulteert in 2007 tot een start aan de studie Muziektheater aan het conservatorium te Rotterdam. Daar blijkt echter al snel dat Hanneke meer interesse in de popmuziek begint te krijgen. Ze stopt met de opleiding en gaat ervaring opdoen in de praktijk. Zoals in een dinnershow performen, opdrachten uitvoeren via een artiestenbureau en zingen in een jazzy funkbandje (eigen werk).

In 2009 begint ze de studie vocals aan de Rockacademie te Tilburg. In 2013 studeert ze af met een show en een EP release in 013 Tilburg. 

Tijdens deze studie begint ze ook met zangles geven aan Muziekschool de Heraut in Kaatsheuvel. Na het afstuderen gaat Hanneke bij zangschool Singshop in Eindhoven aan de slag. Sinds 2019 geeft ze privéles en groepslessen bij Babel in 's-Hertogenbosch.

Ook op andere gebieden in de muziek doet Hanneke leuke dingen. Als ‘Ava Silver‘ werkt ze samen met DJ/producers in de elektronische muziek. Ze tekent eind 2017 bij publishing Cloud 9 (Armin van Buuren, Hardwell, Davina Michelle) en leert steeds beter haar eigen songs op te nemen in haar homestudio. Haar eerste single met Julian Calor is te horen in de game Rocket League en wordt wereldwijd veel beluisterd op Spotify. Daarnaast brengt ze live covers op allerlei evenementen met  oa. coverband ‘Prezz‘.

Ze vind het leuk om haar passie voor zingen over te brengen op anderen. Met de juiste tips kun je vaak veel meer dan je denkt! Dat kan ze goed uiten in haar workshops bij het Factorium!

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief