Frank Hermans

31 januari 2020
Frank Hermans
Categorie: Factorium, Muziekhuis

'In een koor zing je alleen samen...' (Kees Spikkers)

Frank werd geboren in Bergen op Zoom en volgde daar 4 jaar AMV-lessen op de Gemeentelijke Muziek- en Balletschool en sloot die opleiding met een bijzondere onderscheiding af. Op diezelfde school behaalde hij alle diploma's voor piano. Sinds zijn 15e zingt Frank in koren die hem naar drie continenten brachten.

Hij studeerde Docent Muziek en Zang op het conservatorium in Tilburg. Sinds 1996 geeft hij zanglessen en stemvorming in de regio Tilburg en Oisterwijk. "Ik werkte op de Streekmuziekschool Oisterwijk die later opging in Factorium, dirigeerde daar het 'Oirkest' (onder andere Peter en de Wolf) en gaf musicallessen en zanglessen, vanaf 1998 ook op Factorium Tilburg. Daar ontwikkelde ik me verder op het vlak van individuele zanglessen en stemvorming voor koren uit Tilburg en omgeving." 

Momenteel is Frank voorzitter van de Ondernemingsraad op Factorium en volgde hij naast zijn eigen zanglessen verschillende cursussen om zich verder te bekwamen in het docentschap en zo de cursisten steeds opnieuw te inspireren bij het leren, zowel koorzangers, dirigenten, maar ook onderwijzers die muziekles geven en graag beter zingen in de klas.

Samen met Lieve van Tuijl geeft hij de cursus Zang en Presentatie. En met Raffaela Tibasco geeft hij de workshop 'Cantasì'. Frank coördineert de cursus 'Teach the teacher' bij de Margreet Honig Foundation.

Voor zijn activiteiten als uitvoerend (ensemble) zanger kun je kijken en luisteren op www.frankhermans.com

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief