Frank Hermans

31 januari 2020
Frank Hermans
Categorie: Classicfactory, Factorium

CLASSICFACTORY

'In een koor zing je alleen samen...' (Kees Spikkers)

Frank werd geboren in Bergen op Zoom en volgde daar 4 jaar AMV-lessen en sloot die opleiding met een bijzondere onderscheiding af. Op de Gemeentelijke Muziek- en Balletschool behaalde hij alle diploma's voor piano. Sinds zijn 15e zingt Frank in koren die hem naar drie continenten brachten.

Frank studeerde Docent Muziek en Zang op het conservatorium in Tilburg.
Sinds 1996 geeft hij zanglessen en stemvorming in de regio Tilburg en Oisterwijk. Hij werkte op de Streekmuziekschool Oisterwijk die later opging in Factorium, dirigeerde daar het 'Oirkest' (onder andere Peter en de Wolf), gaf musicallessen en zanglessen, vanaf 1998 ook op Factorium Tilburg. Daar ontwikkelde hij zich verder op het vlak van individuele zanglessen en stemvorming voor koren uit Tilburg en omgeving. 

Frank werkt sinds 2007 voor Stichting Maestro en geeft daar vocale vaardigheid en kennis aan amateurkoordirigenten.

In zijn hoedanigheid als docent/coach werkte Frank samen met dirigenten als Hans Smout, Joop Schets, Arjan van Baest, Ramon van den Boom en vele anderen in Brabant, maar ook in Zeeland en Gelderland.

Frank gaf masterclasses in Montevideo (Uruguay), Buenos Aires en Santa Fe (Argentinië) aan individuele zangers en koren daar. Ook gaf hij zanglessen in Middelburg aan de Zeeuwse Muziekschool en aan de TU Delft.

Momenteel geeft Frank samen met Lieve van Tuijl op Factorium de cursus Zang en presentatie.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief