Florian Slangen

19 juli 2022
Florian Slangen
Categorie: Factorium, Theaterhuis

Florian Slangen (1993, Antwerpen) is acteur, zanger en theatermaker met een passie voor taal en muziek. Hij studeerde af aan het conservatorium in Tilburg (Fontys) richting Muziektheater en deed vervolgens een master Muziektheater Performance in Arnhem (ArtEZ), waar hij in 2019 afstudeerde met zijn performance Oscillator.

Florian maakte o.a. voorstellingen voor Over het IJ Festival en het Grachtenfestival in Amsterdam en het Café Theater Festival in Utrecht. Ook stond hij met zijn solovoorstellingen op het Amsterdam Fringe Festival en Festival de Oversteek. Daarnaast was hij acteur bij Theatergroep Kwatta in Nijmegen, maker bij Muziektheater de Plaats in Arnhem en zanger bij de Nederlandse Reisopera. Sinds 2021 spreekt hij Vlaamse luisterboeken in bij Wim Pel Producties in Amsterdam en is hij muzikaal assistent bij productiehuis Silbersee. Florian werkte al eerder als regisseur bij Het Witte Water Theater in Breda en bij Kopen Kees in Huissen. Vanaf juni 2021 is Florian ook maker bij Intro in Situ en VIA ZUID en is hij verbonden aan Makershuis Tilburg.

"Theater is altijd een moment waarbij we op een andere manier naar onszelf en de wereld kunnen kijken. Het kan troost of reflectie, een oplossing of een vergezicht bieden. Mijn werk balanceert dan ook altijd tussen herkenbaar en abstract, tussen gevaarlijk en ongemakkelijk."

Toneellessen

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief