Festival Q&A met Sander Boeren

14 februari 2020
Festival Q&A met Sander Boeren
Categorie: Classicfactory, Factorium

FACTORIUM FESTIVAL. Een grandioos en gratis festival voor de hele familie. Om alvast in de sfeer te komen stellen we de komende weken onze talenten aan jullie voor. Ze treden op tijdens het festival op 15 maart. 

Sander Boeren is op 15 maart van 16.40 tot 17.10 uur te horen in De Speelkamer (D1). 

Festival Q&A met Sander Boeren

01 Hoi wie ben jij? Vertel eens wat over jezelf... Ik ben Sander Boeren, 15 jaar oud, zit op TTO Cobbenhagenlyceum Tilburg, Ik woon thuis met mijn vader, moeder en een zus in Goirle. Mijn hobby's zijn judoën en dwarsfluit spelen.

02 Wat doe je precies bij Factorium?  Ik speel dwarsfluit bij Odette in Goirle, verder speel ik bij harmonie L'Echo des Montagnes te Tilburg.

03 Wanneer ben je met de lessen begonnen? Augustus 2015.

04 Wat vind je leuk aan de lessen?  Het is een fijne sfeer en je leert heel veel nieuwe dingen. Ik vind het gewoon leuk om met muziek bezig te zijn.

05 Ben je vanuit thuis uit opgegroeid met muziek? Mijn ouders bespelen beiden een instrument respectievelijk trompet en trombone en mijn zus speelt saxofoon.

06 Wat vind je van Factorium en hoe ben je bij Factorium terecht gekomen?  Ik wilde nooit muziek maken, maar na een uitvoering van de harmonie van mijn ouders ben ik van gedachten veranderd. Ik wilde perse dwarsfluit spelen. Na  onderzoek bij het Factorium en diverse proeflessen ben ik bij mijn besluit gebleven. Ik heb hier tot op vandaag nog steeds geen spijt van. 

07 Het leukste wat je hebt meegemaakt bij Factorium? Ik vind alles wat ik bij het Factorium doe leuk.

08 Wat heb je allemaal geleerd bij Factorium? Muziek lezen, maken, theorie en samenspelen. 

09 Wat zou je nog wel eens willen proberen op het gebied van dans, theater, muziek of musical? Theater vind ik momenteel leuk en beoefen ik nu op school. Ik weet nog niet of ik hier iets mee wil gaan doen.

10 Vertel iets over jouw docent... Odette is een leuke docent en is heel erg rustig. Ze neemt de tijd en speelt zelf vaak mee om te kunnen horen of  het goed gaat. Heeft een fijne sfeer en een goede band mij als leerling. 

11 Wat is jouw leukste podiummoment? Ik vind diverse optredens leuk om te doen. Ik vind het leuk om met de harmonie te spelen, zoals in de concertzaal in Tilburg Verder vind ik het ook leuk om alleen of met ensembles te spelen. 

12 Wat doe je liever: thuis of voor een groot publiek spelen? Ik vind het beide leuk om te doen. Je oefent tenslotte thuis om voor publiek iets moois te laten horen.

13 Waar repeteer je, hoe vaak en wat moet je daar voor doen? 1 x in de week op de muziekschool, 1 x in de week bij de harmonie en thuis. Thuis speel ik wanneer het uit komt. Meestal tijdens het maken van mijn huiswerk, tussen diverse vakken.  

14 Dromen en ambities....wat wil je worden? Ik weet het nog niet precies maar waarschijnlijk iets in de medische wereld. 

15 Lievelingsplekje in Goirle? Thuis is mijn lievelingsplek in Goirle.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief