Festival Q&A met Roos Pisa

17 februari 2020
Festival Q&A met Roos Pisa
Categorie: Actingfactory, Classicfactory, Dancefactory, Factorium, Musicalfactory, Popfactory, Specialfactory, Urbanhouse

FACTORIUM FESTIVAL. Een grandioos en gratis festival voor de hele familie. Om alvast in de sfeer te komen stellen we de komende weken onze talenten aan jullie voor. Ze treden op tijdens het festival op 15 maart.

Roos Pisa doet met de MusicAllFactory Jongeren mee aan de familievoorstelling “First Date” in het Factorium Theater om 13.00u – 13.45u – 14.30 uur. 
Ook is Roos onderdeel van de Showcase MusicAllFactory Jongeren in De Danszaal (D2) van 15.35 – 16.10 uur. En masterclass MusicAllFactory Jongeren in De Werkplaats (Lokaal 1.13) van 16.30 – 17.00 uur. 

Festival Q&A met Roos Pisa

01 Hoi wie ben jij?  Hey! Ik ben Roos Pisa, zeventien jaar oud en ik kom uit Nieuwegein.

02 Wat doe je precies bij Factorium?  Op zaterdag krijgen we bij de MAF in groepen les in veel disciplines: dans, zang, spel, koor en solfège. Ik volg hiernaast ook nog de specialisatie spel.

03 Wanneer ben je met de lessen begonnen?  Ik zit sinds september 2019 bij de MAF-Jongeren.

04 Wat vind je leuk aan de cursus/lessen?  Ik heb elke zaterdag super veel zin om naar de MAF te gaan! De gehele dag ben ik bezig met wat ik het liefste doe: zingen, dansen en acteren. Ik leer elke zaterdag nieuwe dingen en het is altijd erg gezellig met mijn mede-MAFfers.

05 Ben je vanuit thuis uit opgegroeid met muziek/dans/musical/theater?  Thuis ben ik eigenlijk de enige die zich met muziek bezig houd. Verder ben ik wel van jongs af aan zelf bezig geweest met dansen en muziek maken.

06 Wat vind je van Factorium en hoe ben je bij Factorium terecht gekomen?  Ik ben via de audities voor Fontys bij Factorium terecht gekomen. Ik vind Factorium een heel gezellige plek, het voelt als mijn tweede thuis. Ik heb hier nu al zoveel leuke mensen ontmoet!

07 Het leukste wat je hebt meegemaakt bij Factorium?  De open lesdag in het thema van kerst vond ik een van de leukste lesdagen! Wat is er nou leuker dan in een foute kersttrui voor je ouders op te treden?

08 Wat heb je allemaal geleerd bij Factorium? Het is eigenlijk te veel om te benoemen wat ik elke zaterdag leer! Voor mij zijn de belangrijkste dingen die ik heb geleerd, dat je vooral moet genieten bij alles wat je doet, dat je van anderen op de MAF ook mega veel leert en dat solfège eigenlijk heel leuk is!

09 Wat zou je nog wel eens willen proberen op het gebied van dans, theater, muziek of musical? Ik zou heel graag een keer willen leren tapdansen, dat ziet er altijd zo gaaf uit! Verder lijkt het mij ook gaaf om in een voorstelling te spelen, wat we aan het eind van het jaar ook gaan doen!

10 Vertel iets over jouw docent… Op de MAF krijgen we van meerdere docenten les. Geertje geeft de spel lessen, Sofie de inzing- en zanglessen, Marnix geeft de koor- en solfège lessen en dans wordt door Myron gegeven. Ze geven allemaal enthousiast en met plezier les.

11 Wat is jouw leukste podiummoment …Mijn leukste podium momenten zijn de optredens die ik in het theater in Nieuwegein heb mogen doen. Voor een volle zaal zingen is echt heel gaaf!

12 Waar zou je nog wel eens willen optreden?  Ik zou ooit in het Beatrix Theater willen optreden. Ik vind het een mooi theater en het zou mij gaaf lijken om daar eens te mogen optreden.

13 Wat doe je liever: thuis of voor een groot publiek spelen? Voor een groot publiek, dan kan je echt je boodschap overbrengen aan anderen. Het is daarentegen wel spannender dan op je kamer zingen haha.

14 Waar repeteer je, hoe vaak en wat moet je daar voor doen? Ik repeteer het meeste op mijn slaapkamer als ik wil zingen en in de woonkamer als ik wil dansen, daar is iets meer ruimte. Ik probeer elke dag stemoefeningen te doen en 2x in de week te stretchen. Met het inzingen ben ik ongeveer een half uur bezig en hierbij probeer ik zoveel mogelijk technieken te trainen.

15 Dromen en ambities….Het is mijn grootste wens om in musicals te mogen spelen, maar ik zou het ook erg leuk vinden om anderen lessen te geven in zingen. Ik zou daarom dolgraag de opleiding Muziektheater willen volgen op Fontys!

16 Lievelingsplekje in Tilburg en/of Goirle?  De Taco Bell, ik krijg nooit genoeg van Mexicaans eten :)

17 Wie vind je tof…welke muzikant/danser/acteur volg je?  Vajèn van den Bosch is echt een groot voorbeeld voor mij. Ik heb haar zien spelen in Kinky Boots en ik vond haar zo goed! Hoe zij spel en zang combineerde was echt super knap gedaan.

18 Mooiste dans, theater of concert?  Ik weet helaas de naam niet meer, maar ik heb eens een dansvoorstelling gezien, waarin ze het sprookje Sneeuwwitje naspeelden. Die dansvoorstelling is mij altijd bijgebleven, ik vond het zo mooi hoe ze zonder woorden toch het hele verhaal vertelden door te dansen.

19 Wat kijk je op YouTube? Welke vloggers volg je en waarom? Ik kijk op youtube vooral naar NikkiTutorials. Ik vind haar videos zo leuk, omdat ze lekker zichzelf is, enthousiast is en zegt wat ze wil. Verder probeer ik haar looks soms na te doen, maar dat mislukt meestal enorm haha!

20 Jouw allergrootste passie?  Met muziek bezig zijn, is mijn passie, van zingen tot dansen tot gitaar spelen. Zolang er maar muziek is, ben ik het gelukkigst :)

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief