Eva Holtzer

20 mei 2020
Eva Holtzer
Categorie: Factorium, Onderwijs

FACTORIUM ONDERWIJS

Pas op de middelbare school kwam Eva in aanraking met dans. Het zichzelf uiten zonder woorden en met lichaamtaal vond zij meteen heerlijk. Het ontdekken van fysieke mogelijkheden in combinatie met het gebruik maken  van de verbeelding vindt zij super leuk!

In 2001 stuurde Eva af als 1ste graads dansdocent aan de Fontys Dansacademie te Tilburg en sindsdien werkt zij met veel plezier in het onderwijs, zowel basisonderwijs als speciaal onderwijs. In 2005 kwam zij in dienst bij Factorium, bureau onderwijs. Eerst was zij voornamelijk vakdocent dans, later ook als combinatiefunctionaris in Goirle en docent dans binnen CMK-T.

Één van de pareltjes van dit moment vindt Eva de kernvoorstellingen, die TheatersTilburg aanbiedt aan verschillende basisscholen in Tilburg, tezamen met verwerkende workshops rondom deze voorstellingen. Zij ontwikkelt samen met andere docenten van Factorium of daarbuiten deze workshops en voert dezen ook uit. De workshops zijn multidisciplinair, dus bijvoorbeeld; dans en muziek samen. Het is heel interessant om zo’n cross-over te maken.

Dans is voor Eva een manier om kinderen te laten groeien, bloeien en stralen. Ze ziet, dat kinderen ook echt plezier beleven aan dans. Het lesgeven in het onderwijs is voor haar heel aantrekkelijk, omdat het zo divers is. Jongens, meisjes, groot, klein…iedereen kan meedoen en daarbij leren de kinderen elkaar kennen en ook zichzelf. Zo kan het inlevingsvermogen vergroot worden.

Met kunst bezig zijn, en voor Eva is dat spelen met het vak dans, bevordert de creativiteit.
En creativiteit kleurt de wereld!

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief