Esmee van Oostende

13 januari 2021
Esmee van Oostende
Categorie: Factorium, Musicalfactory

Als klein meisje begon Esmee al met het volgen van zang-, dans- en acteerlessen. Dit resulteerde uiteindelijk in een rol in de kindercast van Stage Entertainment’s Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Tijdens die tijd werd ze verliefd op het musicalvak en wist ze meteen: dit wil ik voor altijd doen!

Vastberaden haar dromen waar te maken, volgde ze de havo voor muziek en dans aan Codarts in Rotterdam. Hierna besloot zij alles op alles te zetten om muziektheater te kunnen gaan studeren aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ze werd na haar eerste auditie doorverwezen naar de MusicAllFactory (MAF). In 2018 stroomde ze hier in het eerste jaar in.  Het jaar daarop mocht ze direct door naar het derde jaar.

De MAF was voor Esmee een hele fijne tijd. Ze heeft er veel geleerd en zowel in zang, dans als spel grote stappen kunnen zetten. Iedereen was heel close en dat maakte het een veilige omgeving voor haar om zichzelf in te kunnen ontwikkelen. Ook de fantastische leraren waren altijd een feest om mee te werken. Het gevoel van geluk dat zij ervaarde toen ze avond aan avond op de planken stond tijdens de eindvoorstellingen in haar eerste jaar, bevestigde voor haar nogmaals dat ze doet wat ze het allerliefste doet en ze moet blijven vechten voor haar droom.

Naast haar lessen op de MAF, besteedde zij ook in haar vrije tijd veel tijd aan haar studiemateriaal. Die combinatie van lessen en zelfstudie heeft haar ontzettend veel gebracht. In haar tweede jaar aan de MAF, volgde ze ook de vooropleiding muziektheater aan de FHK. Op beide locaties werkte ze hard en dat resulteerde uiteindelijke in haar toelating tot de vakopleiding muziektheater aan de FHK: haar droomstudie.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief