Emily van Elleswijk (Ellece)

12 april 2021
Emily van Elleswijk (Ellece)
Categorie: Factorium, Popfactory

Ellece (Emily van Elleswijk) is een singer-songwriter uit Nederland. Van jongs af aan keek ze al op naar haar broer die gitaar speelde, dat motiveerde haar om ook gitaarles te gaan volgen.

Op 12-jarige leeftijd begon Ellece met het schrijven van nummers, het was een uitlaatklep voor alles waar ze geen invloed op had. Een verbroken vriendschap, afscheid nemen van iemand en het maken van levenskeuzes zijn veel voorkomende thema’s in haar nummers.

In 2017 besloot ze om mee te doen in de competitie genaamd ‘Kunstbende’.

Zonder verwachtingen en met amper podiumervaring stapte ze in het avontuur. Uiteindelijk won ze in de provincie Noord-Brabant en mocht ze een optreden verzorgen in de Westergas Fabriek in Amsterdam.

De voorrondes van de talentenjacht vonden plaats in poppodium 013 en in de Effenaar in Eindhoven. Deze unieke ervaring zorgde er voor dat Ellece steeds meer ging schrijven, optreden en besloot dat ze absoluut een toekomst in het maken van muziek zag. In het jaar 2018 gaf ze maar liefst 20 optredens door heel Noord-Brabant. De singer-songwriter nam in hetzelfde jaar haar eerste demo’s op in de Artichoque studio’s in Tilburg. Deze bestonden uit enkel gitaar en zang. Het warme stemgeluid en de akoestische gitaar werden zo dan ook kenmerkend voor deze artiest.

In 2019 begon Ellece aan een heel nieuw avontuur, een studie in Eindhoven waar muziek in het middelpunt staat. Op Rock City Institute kregen haar nummers een heel nieuwe invulling. Samen met de strakke begeleidingsband bestaande uit Imre Roos op de basgitaar, Thijs Oomen op gitaar, Mika Moors op piano en Mees Stevens op de drums. Er ontstond een team en in 2020 namen ze met elkaar de eerste single op.

‘Beautiful Goodbye’ werd op 24 april 2020 gereleased. Het nummer gaat over afscheid nemen en hoe jij je zou voelen als je afscheid moest nemen van iemand van wie je houdt?

De eerste single van Ellece werd onverwacht opgepakt door de landelijke radio, op 24 april 2020 werd het nummer dan ook gedraaid. Later werd Ellece uitgenodigd om een eigen nummer te zingen tijdens de radioshow van Stefan Stasse. Tijdens de corona lockdown in Nederland was het niet mogelijk om naar de studio te komen, daarom vond het optreden plaats vanuit haar eigen slaapkamer. De reacties waren lovend en de singer-songwriter werd uitgenodigd voor een telefonisch interview op Radio 5, waar het nummer ook te horen was.

Al het harde werk beloonde, het nummer heeft ondertussen de 25.000 streams aangetikt en Ellece haar tweede single ‘The World Keeps Tumbling Down’ haalde onlangs de 10.000 streams. Dit jaar kwam er nog meer positief nieuws, na 6 maanden in spanning te hebben gezeten werd Ellece aangenomen op de Rockacademie in Tilburg, de opleiding waar ze bijna niet van durfde te dromen.

Op 21 april is Ellece te zien tijdens het concert 'Higher Ground' bij de Factorium Talent Sessions. Dit concert is gratis te bekijken via ons online stream kanaal!  

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief