Elisabeth Smulders-Basemans

27 januari 2022
Elisabeth Smulders-Basemans
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Van jongs af aan maakt Elisabeth al muziek. Na onder andere studies Schoolmuziek en Muziekwetenschap, kwam ze als docent Muziek op Schoot uiteindelijk uit bij het lesgeven aan kinderen tussen 0 en 4 jaar. 
Muziek is de basis van Elisabeths creativiteit.

Ze werkte als dirigent bij kerkkoren, schreef teksten voor tijdschriften en tentoonstellingen, was tekstschrijver/eindredacteur bij een tijdschrift voor liturgische muziek, vervulde een vergelijkbare rol bij Akkoordmagazine voor amateurmuziek en werd vervolgens eindredacteur bij De Pyramide, het vaktijdschrift voor muziekonderwijs. 

Daar leerde ze collega’s kennen uit het vakgebied Muziek op Schoot. Ze volgde de post-hbo-opleiding Muziek op Schootdocent op aanraden van Lin de Laat, en studeerde af in 2016. Nu geeft ze onder andere bij Factorium Cultuurmakers cursussen Muziek op Schoot, Muziek met peuters muziekworkshops en Sing-ins rond prentenboeken (Boekmuziekjes). 

Nog steeds schrijft ze en doet ze redactiewerk voor De Pyramide en andere opdrachtgevers. Daarnaast zingt ze nog, onder andere als projectkoorzanger en tijdens Summerschools Oude Muziek van Capella Pratensis. 

Maar het lesgeven aan jonge kinderen vindt ze enorm boeiend: “Kinderen zijn zo gevoelig voor muziek. Het kan ouders bovendien echt helpen als ze liedjes en muziek gebruiken om met hun kind te communiceren. Zelfs al gaat het maar om het speelgoed opruimen!” 
Dat kinderen merken hoe leuk het is om geluid tot muziek te transformeren, dat ze ervaren dat je je uit kunt drukken in muziek, enorm geraakt kunt worden door (live) muziek, daardoor de dag weer aankunt en eventuele problemen in een ander perspectief kunt zien, dat is haar drijfveer. 

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief