Clara Schönig

29 augustus 2023
Clara Schönig
Categorie: Danshuis, Factorium

Clara is Docent Klassiek Ballet bij het Danshuis van Factorium Cultuurmakers.

Clara Schönig komt uit een familie van dansdocenten. Haar ouders zijn balletdocenten en zo groeide ze op met een liefde voor dans. Oorspronkelijk uit Stuttgart, behaalde ze haar diploma van de 'Royal academy of Dance' (Engels systeem klassiek ballet) en vervolgde haar weg naar de vooropleiding van de 'Rheinische Musikhochschule' in Keulen om zichzelf verder te ontwikkelen.

Om haar droom te volgen was de volgende stap de studie Docent Dans aan de Fontys Academy of the Arts in Tilburg. Daar werd ze opgeleid in verschillende dansstijlen en focuste zich op klassiek ballet, moderne dans, jazz dans en improvisatie.

Na afgestudeerd te zijn in de zomer van 2023 begint ze haar droombaan bij Factorium Cultuurmakers, waar ze lessen als docent Klassiek Ballet verzorgd. Naast het lesgeven volgt Clara regelmatig professionele workshops en lessen in verschillende stijlen om te blijven leren en haar blik op het vak vers te houden.

In haar lessen staan een veilige sfeer en het verbinden van de cursisten centraal. Een menselijke en technische benadering gaan hierbij hand in hand. Ze streeft naar een bewustwording van het lichaam en het dansgevoel. Hierbij besteed ze aandacht aan ieder individu, want iedere mens en ieder lichaam is anders en heeft zijn eigen manier van bewegen en leren. Dans is voor Clara een van de mooiste manieren om zichzelf te leren kennen, uit te dagen en op veel verschillende vlakken te groeien. En het is natuurlijk ook een manier om los te laten en te genieten van het moment!

CURSUS KLASSIEK BALLET

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief