Chris van Koppen

26 augustus 2022
Chris van Koppen
Categorie: Factorium, Onderwijs

Chris is historicus, met een passie voor onderwijs en cultuur. Ruim dertig jaar werkte bij in de encyclopedie- en projectuitgeverij, als (bureau)redacteur, hoofdredacteur, uitgever en uitgeefmanager.

Van 1995 tot 2020 was hij lid van het bestuur, waarvan twintig jaar (1999-2019) in de rol van voorzitter, van de Onderwijsstichting St. Michaël, verantwoordelijk voor het Sint Michaël College, de grootste school voor havo en vwo in de Zaanstreek. Van 2010 tot zijn pensionering in 2021 was hij directeur-bestuurder van eerst (tot 2018) bkkc | brabants kenniscentrum kunst en cultuur, vervolgens Kunstloc Brabant, kennis- en uitvoeringsorganisaties voor het provinciaal cultuurbeleid in Noord-Brabant. In die hoedanigheid was hij medeverantwoordelijk voor de herbestemming en renovatie van de LocHal in de Tilburgse Spoorzone. Van 2018 tot 2020 was hij tevens voorzitter van de Raad van Twaalf, het landelijke samenwerkingsverband van provinciale steuninstellingen voor cultuureducatie en/of cultuurparticipatie.

Sinds 2021 is hij voorzitter van de raad van toezicht van het Erfgoedhuis Zuid-Holland in Delft. Op chrisvankoppen.nl publiceert hij onregelmatig over vooral cultuur en onderwijs.

Chris was tot 2021 directeur van de provinciale ondersteuningsorganisatie KunstLoc. Hij komt één seizoen met Factorium meedraaien om een goede analyse te maken van de Factorium Onderwijsafdeling Dit om zo zowel de interne organisatie en verbinding met de andere activiteiten van Factorium versterken, als de positie en toegevoegde waarde van Factorium in het cultuur-onderwijs-veld versterken.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief