Charlotte van Geel

22 februari 2021
Charlotte van Geel
Categorie: Classicfactory, Factorium

Een ‘broekie’ was Charlotte nog toen de RAAC (toen nog ACRA) deuren voor haar open gingen negen jaar geleden. Met haar droom om aan de Rockacademie te studeren en twee drumstokken in haar rugzak, bestormde ze de lessen.

De RAAC was een goede voorproef voor haar om te zien hoe een muziekstudie zou zijn. Drumlessen, bandlessen, theorielessen, ze vond het allemaal leuk en heel leerzaam. Zowel de medestudenten als de docenten waren altijd super inspirerend en lief, maar ook professioneel. Ze kreeg eerlijke feedback, maar dat zonder haar ooit een ontmoedigend gevoel te geven.

De RAAC heeft Charlotte destijds met beide beentjes op de grond gezet. Door de specifieke feedback die ze kreeg op haar eigen skills, kon ze altijd heel gericht aan het werk en groeien als muzikant, maar ook als mens. Uiteindelijk kwam Charlotte terecht bij de Herman Brood Academie (HBA) waar ze in 2014 afstudeerde. Het materiaal van de RAAC sloot perfect aan op de HBA en dat maakte de overstap heel fijn voor haar.

Na haar afstuderen heeft ze een tijdje haar drumstokken aan de wilgen gehangen en is ze gaan reizen. Maar ruim twee jaar geleden begon het weer te kriebelen en is ze weer volle bak aan de slag gegaan. Ze bouwde een stacaravan om tot drumstudio waar ze nu opnames in maakt en ook lessen in geeft. Daarnaast speelt ze in twee bands. Ze hoopt binnen korte tijd voornamelijk rond te kunnen komen van enkel op de bühne staan. Dit niet alleen met eigen bands, maar ook bij tours van andere artiesten als sessiemuzikante. Reizen en muziek maken zijn haar grootste passies. Als ze die toch eens kon combineren, dan leeft ze écht haar droom! 

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief