Breanne Martina

26 september 2022
Breanne Martina
Categorie: Danshuis, Factorium

Breanne was een klein meisje van 3 jaar oud toen ze begon te dansen. Voornamelijk vanuit cultuur, maar al snel werd dit al wat serieuzer.

Toen ze 14 was besloot ze hier haar beroep van te willen maken. In 2009 begon ze daarom met haar eerste dansopleiding in Utrecht aan de ROC midden-Nederland. Daar werd ze klaargestoomt als uitvoerende danser met de kennis van de zakelijke kant van dans. Ook was de focus van de opleiding gericht op de hiphop cultuur en kwam hier geen klassiek ballet of modern bij kijken, maar hiphop,breakdance, popping, locking en house. Alle dansstijlen die worden omarmd door de hiphop cultuur. Dit waren zogezegd wel echt de 'golden years' volgens Breanne.  In 2015 studeerde ze af als artiest dans.

Toch wilde ze graag haar dans vocabulair verder verbreden en is toen in 2012 aan een nieuwe dansopleiding in de richting uitvoerende dans 'show' begonnen in Arnhem aan de Rijn IJssel. Daar kon ze zich verdiepen in klassiek ballet, modern, jazz, tap en show. 

Sinds 2011 is Breanne lid van LUDA crew. Een crew bestaande uit 5 individuen. Hun doel is om veel mensen te bereiken met dans- en showconcept.

In mei 2012 studeerde Breanne af aan de Urban Academy als 'Entrepreneur in Dance'. 

Breanne geeft les in Urban dance

Urban

Danslessen

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief