Boaz Tooren

5 oktober 2021
Boaz Tooren
Categorie: Classicfactory, Factorium

Hij studeert dit jaar af aan de Artiest Theateropleiding van het ROC in Tilburg, maar vanaf het begin af aan was het al duidelijk: deze jongen is een geboren muzikant. Boaz Tooren is achttien lentes jong en gaat een jaar lang met zijn songwriting-skills aan de bak bij de Rock Academie Auditie Coaching (RAAC).

Zeven jaar geleden begon Boaz met het maken van zijn eigen muziek. Daarbij heeft hij al behoorlijk wat uurtjes in verschillende studio’s doorgebracht. Dat gaat van puzzelen met een maatje tot grotere samenwerkingen met o.a. Jannes Heuvelmans en Ruben Engel in de Cruise Control Studios in Amsterdam. Een studio waar al vele artiesten voet in hebben gezet, denk hierbij aan Nederlandse artiesten zoals Lil kleine en Andre Hazes JR. tot internationale artiesten zoals Post Malone en David Guetta. Boaz: “Dat was wel een beetje een gek gevoel. De kwaliteit van de studio is ook gewoon super goed en daarbij is de vibe daar heel tof. Al met al mijn mooiste ervaring in de studio tot nu toe.”

Het is met al zijn creativiteit en maker visie dan ook niet gek dat Boaz de discipline songwriting volgt bij de RAAC. Hij wil met muziek verhalen vertellen en zich daarin optimaal ontwikkelen om uiteindelijk wellicht hierin door te kunnen groeien aan de Rock Academie. De muziekstijl waarin hij schrijft en zingt is vooral Nederlandstalige pop. Hij refereert zichzelf vooral aan artiesten zoals: Snelle (Lars Bosch), Thomas Acda, Nielson en Ruben Annink.

In de toekomst hoopt zijn HBO afgemaakt te hebben en een mooi begin gemaakt te hebben als uitvoerende muzikant en songwriter. Daarnaast hoopt hij de komende jaren veel vlieguren te maken op zowel het podium als in de studio.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief