Babette Pasman-Schut

5 oktober 2021
Babette Pasman-Schut
Categorie: Factorium, Musicalfactory

Vanaf het eerste moment (alweer in 2004) dat Babette het (oude) Factorium gebouw inliep wist ze dat vrijdagavonden nooit meer hetzelfde zou zijn. Ja, ze wilde wel iets meer doen met zingen… maar wat dan? Een vriend tipte de audities van de MusicAllFactory (MAF).. en zo begon het!

Het was een feest om aan het einde van de ‘normale’ week een dag echt intens bezig te mogen zijn met je passie: zingen! Het was altijd fijn om aan de slag te gaan met de docenten die steeds naast je stonden in plaats van boven je. De sfeer op de MAF was zo fijn en bijzonder, het was bijna een familie; je doet het echt samen. Er zijn vriendschappen ontstaan die tot op de dag van vandaag nog voortduren! Als je zo intens met elkaar hebt gewerkt dan schept dat een hele mooie en intense band.

De MAF is eigenlijk meer dan alleen een opleiding vindt Babette; De MAF heeft iets magisch; het voelde dan ook heel passend dat ze in haar afstudeervoorstelling de rol van Sukie mocht spelen in de ‘Witches of Eastwick’. Deze voorstelling vindt ze nog steeds een van de allerleukste en meest bijzondere shows die ze ooit gespeeld heeft! En wie had aan het begin van de vier jaar kunnen denken dat Babette (als Sukie) ‘gewoon’ (eventjes) in haar ondergoed op het podium zou durven staan?

Babette zingt nog steeds heel veel en speelt onder andere nog steeds met heel veel plezier in amateurmusicals voornamelijk bij On Stage in Tilburg.  Ze won in 2017 een Amateur Musical Award voor haar rol als Heks in ‘Into the Woods’ en werd in 2019 genomineerd voor haar rol als Sonja in ‘The Life’, beide bij On Stage. Ze hoopt nog veel rollen te spelen in de komende jaren en neemt nog steeds de lessen van de MAF mee. De MAF is een periode die ze nog steeds als heel waardevol ervaart en heeft voor altijd een hele speciale plek in haar hart.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief