Artist in Residence: Andrew Greenwood

10 mei 2019
Categorie: Factorium, Specialfactory

Andrew Greenwood heeft zich als internationaal Balletmeester jaren ingezet om het fysieke en mentale welzijn van professionele dansers te ondersteunen. Zo begeleidde hij balletdansers bij letselpreventie en revalidatie.

Enkele jaren geleden kreeg een goede vriend van Andrew op jonge leeftijd Parkinson. Speciaal voor hem ontwikkelde Andrew persoonlijke oefeningen. Hij zag zijn fysieke vooruitgang, maar ontdekte ook dat hij emotioneel steun haalde uit de dansoefeningen. Zo ontdekte Andrew dat de danswereld niet alleen de zorg nodig had, maar dat de zorg ook dans nodig heeft.

Inmiddels heeft Andrew zijn methodiek verder ontwikkeld en zet hij zich via Switch2Move in voor diverse groepen met een verstandelijke en/of fysieke beperking (o.a. Parkinson, MS, artritis en hersenbeschadiging). Het is zijn missie door middel van dans het welzijn van mensen te verhogen, doordat dans lichaam en geest weer in balans brengt. In dit filmpje vertelt hij er meer over. 

Andrew geeft wekelijks lessen bij Factorium. Meer informatie over de dagen en tijden van de lessen zijn te vinden via Switch2Move.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief