April van Amelsvoort

8 april 2021
April van Amelsvoort
Categorie: Factorium, Musicalfactory

April van Amerlsvoort is afgestudeerd aan Fontys Hogeschool voor de Kusnten in de richting Muziektheater. Zij heeft daar zowel de Bachelor als de Master opleiding gedaan. Voordat zij naar het conservatorium ging, heeft zij drie jaar (2008-2011) op de MusicAllFactory (MAF) jongeren gezeten.

Voordat ze bij de MAF kwam, had ze nog nooit iets gedaan met musical. Ze zat op de vooropleiding van de Fontys dansacademie, dus dansen was haar wel bekend, maar ze had nog nooit spel of zanglessen gehad. Tijdens een grondige internetzoektocht las ze dat de MAF de beste vooropleiding van Nederland was op het gebied van musical en daarom besloot ze daar auditie te gaan doen. Ondanks de knikkende knieën en – tot overmaat van ramp – een keelontsteking, werd ze aangenomen. 

Het leukste aan de MAF vond ze het constant omringd zijn door super getalenteerde mensen waar je heel erg naar op kunt kijken en waar je elke week weer van kan leren. Auditeren voor de MAF is voor April nog steeds de beste beslissing die ze ooit heeft genomen. Elke week mensen zien die dezelfde passie delen, was voor haar altijd weer een hoogtepunt om naar uit te kijken. Haar klasgenoten werden haar beste vrienden waarvan ze nu, jaren later, sommige nog steeds regelmatig ziet.

Het leukste en gekste moment wat ze tijdens haar MAF jaren, was dat zij samen met Joris van Baar en Sarah Janneh opgesloten zat in Factorium. Ze bleven na de lessen nog te lang kletsen en toen ze naar huis wilden gaan, ging het alarm af en moest de politie hen uit Factorium halen. Dat vergeet zij nooit meer.

Na de MAF is April gaan studeren aan het Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Zij heeft na haar studie in een aantal musicals gespeeld waaronder ‘Sweeney Todd’ en ‘Rondom het Rembrandtplein’ in Nederland en ‘Bat out of Hell’ en ‘Wallace das Musical’ in Duitsland. Ook heeft ze een jaar in een komedie mogen spelen met Jon van Eerd. Naast dat ze uitvoerend werkt, is April ook werkzaam als zangdocent. Ze is een gecertificeerde zangdocent in ‘Estill Voice Training’ en heeft ‘Complete Vocal Technique’ gestudeerd in Kopenhagen. Ze heeft zelfs veel leerlingen van de MAF lesgegeven en hen zo geholpen in de aanloop naar audities voor vervolgopleidingen. Dit vindt zij fantastisch om te doen en maakt de cirkel voor haar rond.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief