Anouk Kamp

10 april 2020
Anouk Kamp
Categorie: Classicfactory, Factorium, Popfactory

Muziek loopt als een rode draad door haar leven. Van kinds af aan zat Anouk op pianoles samen met haar zusjes, zong ze in musicals op school en in de apostolische kerk. Op haar 28e kreeg ze een forse hersenbloeding waarbij haar schedel werd gelicht. Als gevolg hiervan heeft Anouk hemianopsie, kan ze niet meer visualiseren, heeft ze geen korte termijn geheugen en is ze gedesorienteerd in tijd, plaats en ruimte. 

Een aantal jaren heeft Anouk in de musical Jesus Christ Superstar gezongen met als hoogtepunt een spetterend optreden in een uitverkocht poppodium 013. Echter de choreografie bleek haast onmogelijk. Met veel plezier heeft ze toen een jaar bandtraining gevolgd bij Factorium waar ze zangles kreeg van Joosje Jochems. Als ambassadrice van de hersenstichting en mede namens haar stichting Beauty, Brains & Beyond organiseert Anouk met anderen Benefietconcerten waarbij de opbrengst altijd naar goede doelen gaat!

Muziek is voor haar heel belangrijk omdat het verbindingen creeert: in haar hersenen maakt het nieuwe verbindingen waardoor ze haar geheugen nog weer extra heeft kunnen trainen. Ook geeft het haar de mogelijkheid om met anderen aan mooie projecten te werken: zo zong ze samen met popkoor Prestige met Trijntje Oosterhuis voor het longfonds en in het Elisabeth ziekenhuis heeft ze gezongen en geld opgehaald voor Kika. Tevens mocht Anouk in het Cenakel zingen met asielzoekers. Muziek verbindt mensen van verschillende culturen, verschillende achtergronden en leeftijd!  Bovendien stimuleert het maken van muziek de endorfine-aanmaak in het brein waardoor het haar heeft geholpen uit een depressie te geraken! Sinds kort speelt en zingt Anouk ook in de band Who Cares.  

Nieuwsgierig naar de stichting Beauty, Brains & Beyond? Volg ze HIER

 

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief