Alyssa Luypaert

18 mei 2022
Alyssa Luypaert
Categorie: Factorium, MusicAllFactory

Deze Brusselse, artistieke duizendpoot werd voor het eerst geïntroduceerd aan het grote publiek als 17-jarig meisje in Idool 2011 (VTM).

Haar muzikale loopbaan begon lang daarvoor met viool, piano, notenleer lessen op de muziekacademie en een dansopleiding op de dance center Alaeti met zangcoach Diane Demortier/Enaïd, waar ze haar eerste musicalrollen kreeg.

Na Idool 2011 zette ze haar studies door in de Kunsthumaniora van Antwerpen, waar ze een 7de jaar Pop-Rock/Jazz deed, gevolgd door een 7de jaar musical met zangcoach Pascale De Turck om vervolgens de musicaltheater opleiding te doen op Fontys Hogeschool voor de Kunsten met zangcoach Jack Breikers.

Later deed ze daar ook de muziektheater master aan het conservatorium met zangdocenten Edward Hoepelman en Katrien Verheijden, in combinatie met een Meisner opleiding op de Meisner Toneelacademie Paul Dekker. Naast haar studies, waar ze de kans kreeg om uiteenlopende rollen te spelen zoals Peppermint Patty (You’re a Good Man Charlie Brown) of Carmen (Fame), was Alyssa te zien in de Efteling in diverse rollen, in het ensemble van Pinokkio de musical, als Speaking Host bij Harry Potter the Exhibition (Warner Bros), Shirin in de tv-show Grenslanders, Aurora/de Spinnenvrouw in Kiss of the Spider Woman (Inteam Producties), Tarantula in de tv-serie de Nachtwacht (Studio 100), de verstrooide professor (Nl/Fr) bij Eneco Kids Challenge, Jo die allemaal nieuwe technologische snufjes introduceert voor Proximus en als de Vlaamse stem van een aantal geliefde Ketnet-figuren.

Laatst straalde ze in de uitdagende musical The Bodyguard als backing vocalist, maar ook als cover van de hoofdrollen Rachel en Nicki Marron, en tussen de producties door kan je haar ook bij www.thearte.be terugvinden als trotse zang/musical dans docent.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief