UPDATE M.B.T. CORONA MAATREGELEN

1 mei 2020
Categorie: Dansmakers, Factorium, MusicAllFactory, Muziekmakers, Specialfactory, Theaterhuis, Urbanhouse

 - update 1 mei - 

Achter de schermen wordt er momenteel gewerkt aan de plannen ten behoeve van doorstart van onze live activiteiten. Graag informeren we jullie (e.e.a. onder voorbehoud maar we willen je graag tijdig informeren over de denklijnen die we volgen) met deze update over het tijdpad voor de doorstart van de Factorium activiteiten op de verschillende locaties.

Veiligheid
Er heerst op dit moment wat verwarring. De Minister heeft gezegd dat individuele muzieklessen vanaf 11 mei zijn toegestaan maar dat ‘de Muziekscholen” gesloten moeten blijven. We kiezen voor de veilige kant en dat betekent het volgende:
Kunsteducatie op de basisschool vanaf 11 mei mogelijk
De Factorium activiteiten op scholen kunnen – in overleg met de school en met inachtneming van de richtlijnen van de school – vanaf 11 mei weer opgestart worden. We gaan in overleg met de scholen of wij ook weer welkom zijn met onze cultuureducatie activiteiten op school.
Maatregelen voor kunsteducatie in de vrije tijd tot 19 mei
De huidige maatregelen voor de totale cultuursector, waaronder kunsteducatie, worden verlengd tot en met 19 mei. Voor meer informatie verwijzen we je naar: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-endagelijks-leven/cultuur.  

Persconferentie 13 mei 
Voor 13 mei ontstaat voor het OMT (landelijk Outbreak Management Team) een nieuw afwegingsmoment, gevolgd door een Persconferentie waarin naar verwachting (en naar wij hopen) een lichte versoepeling van de regels wordt aangekondigd.

Na 19 mei
Wat de uitkomst van die persconferentie ook zal zijn, we willen graag voorbereid zijn op de heropening van ons hoofdgebouw en mogelijk de herstart van activiteiten op de andere leslocaties, in overleg met de beheerders van deze locaties. 

We bereiden ons nu voor op activiteiten die mogelijk zijn - naar bevind van zaken en binnen de nieuwe RIVM richtlijnen - voor de periode juni - juli 2020. 

Wanneer de nieuwe richtlijnen dat toestaan gaan we op 20 mei starten met individuele lessen. Dat kan muziek zijn maar ook andere disciplines. Uitgangspunt daarbij: 1 op 1 werkvormen en werkend binnen de RIVM richtlijnen. 

Wanneer de nieuwe richtlijnen ook groepslessen onder voorwaarden toestaan willen we vanaf maandag 25 mei ook de groepslessen weer opstarten.
Alle cursisten worden tijdig per email geïnformeerd over het moment waarop de lessen worden hervat in ons hoofdgebouw, en op de andere leslocaties. 

Protocol Factorium hoofdgebouw
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het protocol dat bij Factorium gehanteerd gaat worden. Dat protocol is mede gebaseerd op het protocol dat door de branchevereniging Cultuurconnectie is opgesteld.
Er komt een routing gebaseerd op één-richtingsverkeer. Er komen bepalingen t.a.v. het maximaal aantal personen per lokaal. Er komen desinfectiemiddelen en doekjes per lokaal. In de toiletten worden passende maatregelen genomen enz.

Het protocol zullen we tijdig op onze website als download publiceren. Verder zullen we jullie met behulp van een ondersteunende instructievideo wegwijs maken door ons hoofdgebouw.

We komen bij jullie terug!
Mocht u in de tussentijd ervaringen / ideeën / tips met ons willen delen, doe dat gerust via info@factorium.nl 

 

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief