Student Take Over Theaterhuis

10 november 2023
Student Take Over Theaterhuis
Categorie: Factorium, Theaterhuis

Elke donderdagmiddag komen kinderen naar ons Theaterhuis om lekker toneel te spelen. Het team van het Theaterhuis doet er alles aan om er elk jaar een mooi, spannend en leerzaam theaterjaar van te maken met bijvoorbeeld de eindvoorstellingen op De Dag van de Kleine Artiest. Soms nodigen we een gastdocent uit of wisselen we groepjes uit.

Dit jaar hebben we iets ontzettends leuks bedacht in samenwerking met Fontys Academie voor Theater!

Vijf donderdagmiddagen wordt er in kleine groepjes een korte theatrale presentatie gemaakt met de kinderen. Per groep gaan drie jonge spelers en twee studenten aan de slag. Een student die met de kinderen acteert en een student die regisseert.

Op donderdag 1 februari laten de groepjes aan een klein publiek - 2 personen per speler - zien wat ze gemaakt hebben. De repetities en presentatie vallen onder de reguliere lessen. Het project duurt van donderdag 7 december t/m 1 februari 2024.  

De groepsdocenten Clara en Jens zijn tijdens de Student Take Over wekelijks aanwezig en leiden alles in goede banen. Vanuit Fontys leidt Hidde Brouwers dit project. Hidde was tot een jaar geleden werkzaam als theaterdocent bij o.a. onze kindergroepen. Hidde is ook artistiek leider van zijn theatergezelschap het zuid land in Breda.

Het belooft een bijzonder tof project te worden vol spelplezier! 

Tip: volg de Instapagina van het Theaterhuis voor info, foto’s en filmpjes. Over de lessen, de docenten, de voorstellingen en natuurlijk ook over dit project. 

INSTagram Factorium_theaterhuis

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief