Spring in de Jeep en ga samen op Muzieksafari!

28 september 2021
Spring in de Jeep en ga samen op Muzieksafari!
Categorie: Factorium, Muziekmakers

Afgelopen woensdag ben ik op avontuur gegaan tijdens de eerste les van de Muzieksafari. Dit was de kick-off van de eerste ronde die 10 weken zal duren.

Bij de Muzieksafari maak je samen muziek en kun jij zelf een instrument kiezen dat je graag wilt bespelen. Tijdens de eerste weken mag je experimenteren met verschillende instrumenten om er zo achter te komen welke nou echt voor jou is weggelegd. Uiteindelijk kies je een instrument dat je de rest van de weken leert bespelen en ontdek je je verborgen talent hiervoor.

Deze les heb ik gekozen om gitaar te spelen. De docenten beginnen bij de basis en leggen alles stap voor stap uit. De leerlingen worden gemotiveerd en aangemoedigd om een kleine solo te spelen en iedereen zet zijn of haar beste beentje voor. Tijdens de les leer je door één op één te oefenen met de docenten, maar ook door middel van samen stukken te spelen zoals de Blues of het muzikale stuk ‘Bella Ciao’. Het doel is dan ook om uiteindelijk samen een echt orkest te vormen. Mocht de gitaar nou toch niet helemaal jouw ding zijn: geen zorgen, na 10 weken kun je weer wisselen van instrument. 

Heb je interesse in een instrument bespelen maar nog geen idee welk? Ga dan mee op deze muzikale expeditie bij de muzieksafari! Neem gerust je vriendjes of vriendinnetjes eens mee om samen deel te nemen aan de les.

Meer info & Inschrijven

Tekst: Beau Logister
Foto: Iris Sarina K & Liselot van der Voort

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief