Peter & Agaath & Karen nemen afscheid van Factorium

28 januari 2021
Peter & Agaath & Karen nemen afscheid van Factorium
Categorie: Danshuis, Factorium, MusicAllFactory, Muziekhuis, Specialfactory, Theaterhuis, Urbanhouse

Sommigen zeggen over hun idolen dat het een eer is om met hen tegelijkertijd te leven. Bij Factorium hebben wij ook zo onze idolen, onze inspiraties, onze steunpilaren, onze familiehoofden over wie wij met eenzelfde trots zeggen: “Het is een eer om met hen samen te mogen werken”. Peter van Dorst, Agaath Verspeten en Karen Broekhuis. De een gaat terug naar zijn roots, de volgende hangt haar dansschoenen aan de wilgen en de laatste bergt haar dwarsfluit op in de koffer. Op weg naar familie, maatschappelijke vooruitgang of om de cirkel te sluiten. We gaan ze enorm missen! 

Peter van Dorst 

PeterVanDorst-Portret-Factorium-10112020-JostijnLigtvoetFotografie-44.jpg

In februari treedt Peter van Dorst, na 37 jaar, af als Teamhoofd Popmuziek bij Factorium. Helemaal weggaan kan hij nog niet en dus zal hij, zoals hij ooit begon, nog als gitaardocent actief zijn. Hij dacht dat de drang naar spelen door de jaren heen wel minder zou worden, maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en dus blijft de rocker voorlopig nog muziek maken en optreden. Peter heeft een behoorlijke staat van dienst. Hij is één van de grondleggers in Nederland van het fenomeen ‘Band coaching’ en daarom is het niet gek dat een hele lichting Tilburgse popmuzikanten (waaronder Ruud Jolie van Within Temptation) door hem is gecoacht. Peter treedt al op sinds zijn 16e en heeft het podium gedeeld met o.a. Herman Brood, Bertus Borgers ,Kaz Lux, Hans Dulfer, de Bombita’s en vele anderen.

Factorium neemt in juli ook afscheid van Teamhoofd Dans, dansdocent en coördinator MusicAllFactory Agaath Verspeten en dwarsfluitdocent en Hoofd Cursussen Karen Broekhuis. Beiden zijn al 44 jaar te vinden bij Factorium en hebben hier een onvergetelijke indruk achtergelaten.

Agaath Verspeten 

agaath.jpg

Van danslessen volgen voor een kwartje in de gymzaal, naar lessen geven in haar eigen danslokaal. Agaath Verspeten heeft onuitwisbare sporen achtergelaten bij zowel Factorium als in het musical- en danswerkveld. Naast haar werkzaamheden als Teamhoofd Dans en dansdocent, richtte Agaath samen met Edward Hoepelman in 1995 de MusicAllFactory op. Een succesvolle sprong in het diepe voor beiden. Vol trots ziet Agaath haar pupillen terug in verschillende shows en musicals over de hele wereld. Ze kreeg in 2018 tijdens de Nederlandse Musical Dagen in Tilburg de Hoepelman Award uitgereikt. Deze prijs is bestemd voor personen die zich inzetten voor de musicalwereld in Nederland en/of Europa. Stilzitten is voor Agaath nooit een optie geweest en dus zal zij, na haar vertrek, mensen met beginnende Parkinson helpen bewegen.

Karen Broekhuis 

Karen.jpg

Ook Karen Broekhuis gaat haar talenten en barmhartigheid elders inzetten. 44 jaar geleden werd de dwarsfluitiste van het conservatorium geplukt en gevraagd om les te komen geven bij Factorium. En zo geschiede. Dat Factorium alles in huis heeft, is iets wat haar altijd aangesproken heeft. Van getalenteerde toptalenten tot nog verdwaalde kleuters die geen idee hebben wat ze willen gaan doen; daar geniet Karen van. Anderen helpen en een steentje bijdragen aan de maatschappij is altijd een drive voor haar geweest, daarom kijkt zij ernaar uit om straks migranten op weg te helpen met de Nederlandse taal.

Fotografie: Jostijn Ligtvoet 

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief