Op reis naar Planeet Smaak: educatieve voorstelling

24 mei 2023
Op reis naar Planeet Smaak: educatieve voorstelling
Categorie: Danshuis, Factorium, Onderwijs

Voor iedereen die van spelen (met eten) houdt, én van proeven. Reis mee naar Planeet Smaak; een plek waar de wondere wereld van voedsel en smaken kan worden ontdekt.

Planeet Smaak is een educatieve voorstelling voor jong en oud. Middels kunst en verbeeldingskracht wordt op een speelse wijze de lol van koken en samen eten en het belang van voedseleducatie en gezonde voeding overgebracht op het publiek.

Regisseur Nele Vandeneede zet kunst in om maatschappelijke opgaves bespreekbaar te maken en om op een speelse, creatieve manier nieuwe oplossingen te verbeelden. Zo zet zij spel en creativiteit in als middel om jong en oud bewuster te maken over het belang van gezonde voeding, waarbij ze tegelijkertijd de doelgroep een artistieke ervaring meegeeft. Factorium ondersteund dit project reeds voor het 2e jaar en ziet de toegevoegde waarde welke kunst kan hebben in andere domeinen en binnen het grotere thema 'gezondheid'.

Vanaf 19 juni te zien
Deze voorstelling gaat 19 juni in première en vanaf volgend schooljaar toeren langs verschillende basisscholen en festivals. Ook organiseren we enkele openbare voorstellingen, maar daarover later meer...

Van 19 tot 23 juni vindt een projectweek plaats op Basisschool Koningshaven waarbij alle kinderen door middel van een educatieve voorstelling en workshops geprikkeld worden om nieuwe smaken en eetculturen te ontdekken. Onder leiding van een kok en twee kunstenaars gaan de kinderen en leerkrachten toewerken naar een kunstzinnige foodmarkt voor de school en hun ouders.

Bekijk hier de trailer van Planeet Smaak:

Concept & regie: Nele Vandeneede
Danser: Laura Heider
Muzikant: Bo van den Abbeelen
Kok: Annabelle van der Lely
Video/foto: Thuur Kurvers

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief