Nu verkrijgbaar! Lesprogramma Tilburgerschap | groep 6

23 maart 2021
Nu verkrijgbaar! Lesprogramma Tilburgerschap | groep 6
Categorie: Onderwijs

Tilburgerschap. Peerke Donders en Suriname - een lesprogramma voor groep 6

Met het schoolprogramma Tilburgerschap snijdt het Stadsmuseum Tilburg verhalen en maatschappelijke vraagstukken aan voor kinderen uit groep 6.
De school biedt een belangrijke plaats om verschillen van opvattingen veilig met elkaar te delen en te oefenen. Het schoolprogramma biedt een mix aan materialen zoals een introductieles in de klas, een werkboekje met verwerkingsopdrachten en de keuze voor een binnen- en of buitenprogramma zoals een dans- en/of muziekworkshop van Factorium Onderwijs of een bezoek aan Peerkes Donders Paviljoen in Tilburg Noord.

Het schoolprogramma Tilburgerschap gaat over burgerschap, Suriname en kolonialisme met de Tilburger Peerke Donders in de hoofdrol. Het programma is een onderdeel van de doorlopende leerlijn erfgoededucatie van Stadsmuseum Tilburg. De stichtingen Comité 30 juni – 1 juli, Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst Tilburg en Petrus Donders Tilburg en de gemeente Tilburg waren betrokken bij de ontwikkeling van het boekje.

De aanleiding om het programma te ontwikkelen staat in het Wilhelminapark: het is het standbeeld van Tilburger Petrus Donders, beter bekend als Peerke.

Leerkrachten die geinteresserd zijn in het lesprogramma kunnen contact opnemen met Sandra van Dam van Stadsmuseum Tilburg via sandra.van.dam@stadsmuseumtilburg.nl of 06-57562196 (dinsdag, woensdagochtend en donderdag). 

MEER INFO 

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief