Masterclass Andrew Greenwood

20 maart 2019
Masterclass Andrew Greenwood
Categorie: Actingfactory, Classicfactory, Dancefactory, Factorium, Musicalfactory, Popfactory, Specialfactory, Urbanhouse

Op donderdag 11 april is het Wereld Parkinson Dag. Andrew Greenwood geeft die dag een masterclass Switch2Move bij Factorium; een bewegingsprogramma dat bedoeld is voor mensen met o.a. Parkinson. Iedereen is welkom om te ervaren wat dansen kan betekenen! 

De Switch2Move methode is een bewegingsprogramma om de gezondheid en het algemeen welbevinden te vergroten bij mensen die te kampen hebben met Parkinson, MS, artritis, hersenbeschadiging en andere chronische fysieke en/of mentale aandoeningen. De methode heeft als basis dat elk mens het potentieel om een gezond en zinvol leven te lijden kan verkennen en realiseren.

Dansen geeft kwetsbare mensen niet alleen hulpmiddelen om met hun aandoening om te gaan en alledaagse uitdagingen creatief op te lossen, het vertraagt ook de ontwikkeling van de ziekte. Daarnaast is dans een sociale activiteit en wérkelijk contact maken heeft een positieve invloed op het emotionele welzijn.

Andrew Greenwood
Andrew Greenwood heeft zich als internationaal Balletmeester jaren ingezet om het fysieke en mentale welzijn van professionele dansers te ondersteunen. Zo begeleidde hij balletdansers bij letselpreventie en revalidatie. Enkele jaren geleden kreeg een goede vriend van Andrew op jonge leeftijd Parkinson. Speciaal voor hem ontwikkelde Andrew persoonlijke oefeningen. Hij zag zijn fysieke vooruitgang, maar ontdekte ook dat hij emotioneel steun haalde uit de dansoefeningen. Zo ontdekte Andrew dat de danswereld niet alleen de zorg nodig had, maar dat de zorg ook dans nodig heeft. Inmiddels heeft Andrew zijn methodiek verder ontwikkeld en zet hij zich in voor diverse groepen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. Het is zijn missie door middel van dans het welzijn van mensen te verhogen, doordat dans lichaam en geest weer in balans brengt. 

Datum en tijd: 11 april, 11.00 - 12.30 uur (deuren open om 10.30 uur).
Locatie: Factorium, Koningsplein 11A Tilburg (Factorium Theater).
Entree: gratis.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief